Парміджано з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Парміджано - це традиційне блюдо з баклажанів в Сицилії і Кампаньи, з дуетом сирів пармезан і моцарелла. По суті - запіканка, вживається як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Приготувати пармінджану дуже легко, покрокова інструкція служитиме вам підказкою. Парміджану їдять злегка або повністю охолодженої, як самостійну страву, а можна використовувати як гарнір до страв з м'яса, риби або з пастою.
- Баклажан - 1-2 штук(1 великий або 2 середніх)
- Моцарелла - 1 штука (велику кульку)
- Пармезан - 100 грам
- Томати у власному соку - 1 штука (консервовані або томатна польпа)
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 0, 5 склянки
- Базилік - 1 Чайна ложка (сухий або свіжий)
Підготуйте інгредієнти.
Баклажан наріжте пластинками.
Викладіть баклажан на папір для випічки, не використовуючи масла, запікайте 20-25 хвилин при температурі 120-150 градусів.
Помідори у власному соку або томатну польпу вилийте в сотейник, додайте 0, 5 склянки води, оливкова олія, сіль, цукор, базилік, зваріть соус.
Моцареллу наріжте кружальцями.
Налийте соус на дно форми для запікання.
Викладіть шар запечених баклажанів.
Посипте баклажани пармезаном.
Повторіть ще шар томатного соусу, баклажанів і пармезану, зверху викладіть кружечки моцарели.
Запікайте парміджану приблизно 20-25 хвилин при температурі 150 градусів.
Парміджано готова. Смачного!