Рецепт Парміджано з баклажанів фото

Парміджано з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Парміджано - це традиційне блюдо з баклажанів в Сицилії і Кампаньи, з дуетом сирів пармезан і моцарелла. По суті - запіканка, вживається як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Приготувати пармінджану дуже легко, покрокова інструкція служитиме вам підказкою. Парміджану їдять злегка або повністю охолодженої, як самостійну страву, а можна використовувати як гарнір до страв з м'яса, риби або з пастою.

  • Баклажан - 1-2 штук(1 великий або 2 середніх)
  • Моцарелла - 1 штука (велику кульку)
  • Пармезан - 100 грам
  • Томати у власному соку - 1 штука (консервовані або томатна польпа)
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Базилік - 1 Чайна ложка (сухий або свіжий)
парміджано з баклажанів - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
парміджано з баклажанів - фото крок 2
Баклажан наріжте пластинками.
парміджано з баклажанів - фото крок 3
Викладіть баклажан на папір для випічки, не використовуючи масла, запікайте 20-25 хвилин при температурі 120-150 градусів.
парміджано з баклажанів - фото крок 4
Помідори у власному соку або томатну польпу вилийте в сотейник, додайте 0, 5 склянки води, оливкова олія, сіль, цукор, базилік, зваріть соус.
парміджано з баклажанів - фото крок 5
Моцареллу наріжте кружальцями.
парміджано з баклажанів - фото крок 6
Налийте соус на дно форми для запікання.
парміджано з баклажанів - фото крок 7
Викладіть шар запечених баклажанів.
парміджано з баклажанів - фото крок 8
Посипте баклажани пармезаном.
парміджано з баклажанів - фото крок 9
Повторіть ще шар томатного соусу, баклажанів і пармезану, зверху викладіть кружечки моцарели.
парміджано з баклажанів - фото крок 10
Запікайте парміджану приблизно 20-25 хвилин при температурі 150 градусів.
парміджано з баклажанів - фото крок 11
Парміджано готова. Смачного!

Схожі рецепти