Палтус, запечений в духовці з чебрецем
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати філе палтуса, запеченого в духовці? Все дуже просто! відразу скажу: ніяких особливих навичок вам для цього не знадобиться, а рибка вийде дуже соковитою і, звичайно ж, смачною.
Палтус - це не тільки смачна, але ще і дуже корисна морська риба. Ніжність цієї білої риби доповнюється хрускотом насіння кунжуту, який попередньо можна підсмажити в неглибокій сковороді протягом декількох хвилин для отримання додаткового аромату.
- Файл палтус - 250 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики (або 0, 5 ç.l. Подрібненого)
- Перець - 1 щіпка (або за смаком)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка (обсмажені)
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/8 чайних ложки
1
Приготуйте маринад для риби. Для цього змішайте лимонний сік і оливкову олію. Наріжте дрібно часник і листя чебрецю. Перемішайте. Додати сіль, поперчіть.
2
Промийте філе. Викладіть його на тарілку і полийте маринадом. Поставте в холод на 15 хвилин.
3
Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Дістаньте рибу і викладіть її в форму для запікання, попередньо посипавши сумішшю з кунжуту і кмину. Випікати 10-15 хвилин до готовності.