Палтус, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найприємніше в приготуванні цієї риби - то, що в ній практично немає кісток, а м'ясо дуже ніжне, з легким і приємним присмаком. Пропоную дізнатися, як приготувати палтус, запечений в духовці.
Палтус, запечений в духовці, багатий на вітаміни, він зберігає максимальну кількість корисних властивостей. Рибу готую "на подушці" і "під ковдрою" з овочів, завдяки чому одночасно отримую і основне блюдо, і гарнір. Можна використовувати будь-які овочі за смаком. Готову страву подаю гарячим, прикрасивши зеленню і чорним меленим перцем.
- Палтус - 0, 5 кілограма
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Чищу і мою морквину, цибулину, морква подрібнюю на крупній тертці, а цибулину нарізаю кубиком. На сковороду наливаю соняшникову олію і обсмажую спершу цибулю, а потім додаю моркву.
2. Картоплю мою і розміщую в каструлю, відправляю на вогонь і відварюю до готовності. Відварну картоплю остуджують і чищу, а потім нарізаю кружечками по 0, 5 сантиметра товщиною.
3. Шматочок фольги змащую вершковим маслом, викладаю на нього спочатку картоплю, а потім піджарку. Мою рибу, нарізаю її, витираю насухо і кладу на овочі, солю і перчу, а потім знову кладу наверх картоплю і піджарку.
4. Підсолювати трохи зверху і загортаю все краю. Відправляю рибу в розігрітий до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, після цього розгортаю фольгу і випікаю ще 7 хвилин.
5. Готову рибу дістаю з духовки і перекладаю на тарілку, додаю мелений чорний перець, прикрашаю свіжою зеленню. Подаю блюдо горячим.