Палтус в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю готувати палтус в клярі (природно, НЕ цілу рибу, палтус філе). Готується дуже швидко і просто, проте смак у страви такий, що не соромно навіть на святковий стіл поставити.
Палтус в клярі - дуже смачна страва. Пальчики оближеш! І готується воно досить швидко і просто. Палтус в клярі можна подавати з різними овочами і зеленню. Тоді це буде майже дієтичне блюдо. А якщо на гарнір додати картопляне пюре або рис, то це буде ситний і смачний обід або вечерю. Приємного вам апетиту, сподіваюся рецепт палтуса в клярі вам сподобається
- Файл палтус - 0, 5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 150 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Спеції для риби - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 0, 5 склянки (для смаження)
Свіже або розморожене філе палтуса добре промиваємо і ріжемо на порційні шматочки.
Шматочки палтуса скроплюємо лимонним соком, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції для риби і даємо промаринуватися протягом 15 хвилин.
Готуємо кляр. Змішуємо в мисці яйця, кефір і борошно. Теж солимо і перчимо до смаку. Можна додати куркуму. Кляр повинен бути трохи густіше, ніж тісто для млинців.
Промариновані шматочки палтуса обмакиваем в кляр і обсмажуємо на сковороді, на добре розігрітій олії. Риба в клярі повинна вийти з апетитною золотистою скоринкою.
Дістаємо обсмажені шматочки риби і промаківаем на паперовому рушнику, щоб прибрати надлишки масла. Потім викладаємо на тарілки. Готово!