Палтус під sousom
(покроковий рецепт з фото)
Що ви думаєте про таку рибу як камбала? Дуже рідко зустрічаю її, коли їдять в гостях, та й сама не часто купую. Але недавно ось щось вирішила спробувати, і придбала очищену тушку.
З неї я зробила досить просте блюдо на сковороді. Ознайомтеся з тим, як приготувати камбалу під соусом. Соус буде з майонезу. Риба злегка промаринуется в простих приправах. Вдалим гарніром стане рис або інша проста крупа, а також легкий овочевий салат. Тільки не пережарьте!
- Борсатися - 1 кілограм
- Майонез - 100 грам
- Лимон - 0, 25 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Камбалу помийте, видаліть у неї нутрощі і хвіст. З білої боку очистіть луску. З чорної надріжте її смужками. Обидві сторони Просолов і поперчіть.
Лимон використовуватимемо повністю. Він прибере специфічний запах риби. Помийте його і подрібніть в блендері.
Тепер зробіть соус. Змішайте майонез з лимоном. Змастіть їм камбалу. Залиште її на пару годин маринуватися.
Потім обваляйте рибу в борошні. Розігрійте масло на сковороді.
Обсмажте камбалу на сильному вогні до рум'яної скоринки з одного боку. Потім зменшіть вогонь і готуйте з іншого. Смачного!