Рецепт Пахлава з медом фото

Пахлава з медом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто, Молочні продукти, Дріжджове тісто, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Десерти, Пехлеві

Цей рецепт приготування пахлави з медом подобається мені тим, що начинка виходить виходить дуже смачною, при тому що з горіхів використовується тільки волоський.

Рецепт приготування пахлави з медом дуже простий. Для приготування потрібно тільки замісити тісто, приготувати начинку, сформувати випічку і відправити пектися в духовку. У процесі запікання додаємо заливку і готову пахлаву подаємо на стіл.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (мука)
  • Горіхи волоські - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм (начинка
    )
  • Кардамон - 3-4 чайних ложок
  • Мускатний - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін - За смаком
  • Масло топлене - 2 склянки
  • Мед - 2 склянки
  • Окріп - 2 Ст. Ложки
пахлава з медом - фото крок 1
Змішуємо трохи молока, пару пучок борошна, цукор, дріжджі. Змішуємо до однорідності. Виливаємо цю суміш в миску зі збитим яйцем, топленим маслом і борошном. Доводимо до однорідності. Ми залишаємо в теплому місці на півгодини. Далі треба буде розділити тісто
пахлава з медом - фото крок 2
Я поділяю тісто 4 однакових частини. Кожну розгортаємо за формою дека або форми для запікання.
пахлава з медом - фото крок 3
Робимо начинку з перетертого горіха, змішаного з цукром, kardamonom, мускатом і ваніліном. Ділимо начинку на три частини. Перший шар тіста укладаємо на форму для запікання і намазуємо на нього начинку. Теж саме робимо з іншими верствами, поки не дійдемо до останнього. Його просто укладаємо.
пахлава з медом - фото крок 4
Ставимо пахлаву в духовку на 15 хвилин. Тим часом готуємо заливку. Змішуємо окріп, мед і топлене масло.
пахлава з медом - фото крок 5
Гарячу заливку виливаємо на пахлаву. Запікаємо її ще хвилин 40. Коли пахлава буде готова, даємо їй трохи охолонути і подаємо на стіл.

Схожі рецепти