Пахлава з медом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування пахлави з медом подобається мені тим, що начинка виходить виходить дуже смачною, при тому що з горіхів використовується тільки волоський.
Рецепт приготування пахлави з медом дуже простий. Для приготування потрібно тільки замісити тісто, приготувати начинку, сформувати випічку і відправити пектися в духовку. У процесі запікання додаємо заливку і готову пахлаву подаємо на стіл.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка (мука)
- Горіхи волоські - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм (начинка
) - Кардамон - 3-4 чайних ложок
- Мускатний - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
- Масло топлене - 2 склянки
- Мед - 2 склянки
- Окріп - 2 Ст. Ложки
Змішуємо трохи молока, пару пучок борошна, цукор, дріжджі. Змішуємо до однорідності. Виливаємо цю суміш в миску зі збитим яйцем, топленим маслом і борошном. Доводимо до однорідності. Ми залишаємо в теплому місці на півгодини. Далі треба буде розділити тісто
Я поділяю тісто 4 однакових частини. Кожну розгортаємо за формою дека або форми для запікання.
Робимо начинку з перетертого горіха, змішаного з цукром, kardamonom, мускатом і ваніліном. Ділимо начинку на три частини. Перший шар тіста укладаємо на форму для запікання і намазуємо на нього начинку. Теж саме робимо з іншими верствами, поки не дійдемо до останнього. Його просто укладаємо.
Ставимо пахлаву в духовку на 15 хвилин. Тим часом готуємо заливку. Змішуємо окріп, мед і топлене масло.
Гарячу заливку виливаємо на пахлаву. Запікаємо її ще хвилин 40. Коли пахлава буде готова, даємо їй трохи охолонути і подаємо на стіл.