Рецепт Пахлава ароматна фото

Пахлава ароматна
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Горіхи , Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Пехлеві
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Як ще можна смачно підняти настрій, якщо не пахлавой! Апетитна ласунка з неймовірним ароматом і ніжною, хрусткою скоринкою - це предмет обожнювання в багатьох країнах. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Поєднання аромату гвоздики, кориці і лісових горіхів з неймовірною насолодою можуть звести з розуму будь-якого! Дорослі та діти знають, наскільки смачна пахлава, але сьогодні ми побачимо, як приготувати пахлаву ароматну! Ви можете використовувати будь-яку форму, головне - зберігати черговість шарів тесту і начинки. Цей десерт дуже красивий, він зможе з легкістю стати прикрасою будь-якого столу.

  • Оливкова олія для смаження - 2 Ст. Ложки (без запаху)
  • Вершкове масло - 310 грам
  • Горіхи лісові - 400 грам
  • Цукор - 275 грам(55г в начинку + 220г в сироп)
  • Подрібнена гвоздика - 1 щіпка
  • Манна крупа - 2 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 30 штук
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Тісто"Філо" - 12 штук
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Мед - 90 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Палички кориці - 2 штуки
пахлава ароматна - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
пахлава ароматна - фото крок 2
2. Горіхи підсмажте, очистіть від лушпиння і злегка подрібніть. Додайте цукор, манку, корицю і подрібнену гвоздику. Перемішайте. Начинка готова.
пахлава ароматна - фото крок 3
3. Вершкове масло розтопіть на маленькому вогні, додайте оливкову олію. Перемішайте.
пахлава ароматна - фото крок 4
4. Розкладіть тісто, змастіть кожен лист маслом. Складіть листи в залежності від форми, в якій буде випікатися пахлава. Чергуйте шари тесту і начинки, щоб вийшло приблизно шість шарів.
пахлава ароматна - фото крок 5
5. Верхній шар тіста змащувати маслом не потрібно. Якщо тісто дуже сухе, його можна скропити водою.
пахлава ароматна - фото крок 6
6. Розріжте тісто на квадратики, проткніть кожен гвоздикою. Випікайте пахлаву при температурі 190 градусів в духовці (50 хвилин).
пахлава ароматна - фото крок 7
7. Підготуйте продукти для сиропу.
пахлава ароматна - фото крок 8
8. Всі продукти для сиропу змішайте разом і кип'ятіть на маленькому вогні 10 хвилин.
пахлава ароматна - фото крок 9
9. Залийте гарячу пахлаву сиропом, дайте їй повністю охолонути і настоятися близько години. Смачного!

Схожі рецепти