Пахлава ароматна
(покроковий рецепт з фото)
Як ще можна смачно підняти настрій, якщо не пахлавой! Апетитна ласунка з неймовірним ароматом і ніжною, хрусткою скоринкою - це предмет обожнювання в багатьох країнах. Дивіться рецепт!
Поєднання аромату гвоздики, кориці і лісових горіхів з неймовірною насолодою можуть звести з розуму будь-якого! Дорослі та діти знають, наскільки смачна пахлава, але сьогодні ми побачимо, як приготувати пахлаву ароматну! Ви можете використовувати будь-яку форму, головне - зберігати черговість шарів тесту і начинки. Цей десерт дуже красивий, він зможе з легкістю стати прикрасою будь-якого столу.
- Оливкова олія для смаження - 2 Ст. Ложки (без запаху)
- Вершкове масло - 310 грам
- Горіхи лісові - 400 грам
- Цукор - 275 грам(55г в начинку + 220г в сироп)
- Подрібнена гвоздика - 1 щіпка
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 30 штук
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Тісто "філо" - 12 штук
- Вода - 250 мілілітрів
- Мед - 90 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Палички кориці - 2 штуки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Горіхи підсмажте, очистіть від лушпиння і злегка подрібніть. Додайте цукор, манку, корицю і подрібнену гвоздику. Перемішайте. Начинка готова.
3. Вершкове масло розтопіть на маленькому вогні, додайте оливкову олію. Перемішайте.
4. Розкладіть тісто, змастіть кожен лист маслом. Складіть листи в залежності від форми, в якій буде випікатися пахлава. Чергуйте шари тесту і начинки, щоб вийшло приблизно шість шарів.
5. Верхній шар тіста змащувати маслом не потрібно. Якщо тісто дуже сухе, його можна скропити водою.
6. Розріжте тісто на квадратики, проткніть кожен гвоздикою. Випікайте пахлаву при температурі 190 градусів в духовці (50 хвилин).
7. Підготуйте продукти для сиропу.
8. Всі продукти для сиропу змішайте разом і кип'ятіть на маленькому вогні 10 хвилин.
9. Залийте гарячу пахлаву сиропом, дайте їй повністю охолонути і настоятися близько години. Смачного!