Паелья зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування паельї для справжніх чоловіків: замість морепродуктів свинина! дуже ситно, шалено смачно і просто в приготуванні. Всім господаркам на замітку - рецепт паельї зі свининою!
Паелья з морепродуктами дуже популярна в багатьох країнах. Чим свіже інгредієнти, тим блюдо смачніше. Але, якщо вам не по кишені креветки, мідії і кальмари, то можна приготувати не менш смачну паелью з м'ясом. Щоб приготувати паелью зі свининою необов'язково використовувати вино, як в оригінальному рецепті. Я ще вирішила додати нут - дуже ситно і насичено вийшло. З пекучим перцем не переборщіть - це на любителя.
- Свинина - 700 грам
- Голівка часнику - 1 штука
- Петрушка рубана - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
- Нут варений - 2, 5 склянки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Червоний солодкий перець - 2 штуки
- Бекон або шинка - 150 грам
- Пекучий перець - 30 грам
- Паприка - 2 чайних ложки
- Мал - 2 склянки
Спочатку промийте свинину і поріжте невеликими кубиками. Додайте до неї 2 зубчики часнику рубленого дрібно (можете в чеснокодавке придушити), сіль і перець за смаком, столову ложку масла оливкового і половину петрушки подрібненої. Залиште на 20 хвилин.
Потім обсмажте на сковороді злегка, але не до готовності. Перекладіть на тарілку.
Потім обсмажте на сковороді злегка, але не до готовності. Перекладіть на тарілку.
Обсмажте порізаний кубиками червоний солодкий перець, додайте бекон порізаний, потім пекучий перець, спеції і залишки петрушки. Готуйте хвилин 7.
Потім додайте рис, обсмажену свинину, паприку і смажте хвилини 2-3. Влийте потім бульйон, додати горіх. До речі, якщо ви не розрахували з нутом і його вийшло занадто багато - можете частина перемолоти в пюре і розвести з бульйоном. Паелья тоді просто вийде більш густий.
Доведіть до кипіння, а потім ще тушкуйте хвилин 5. Мал повинен бути наполовину готовий, при цьому бульйон не весь повинен випаруватися.
Доведіть до кипіння, а потім ще тушкуйте хвилин 5. Мал повинен бути наполовину готовий, при цьому бульйон не весь повинен випаруватися.
Прям в сковороді поставте паелью в розігріту духовку до 190 З. Запікайте ще хвилин 12-15, до готовності рису і свинини.
Готову паелью зі свининою накрийте фольгою і дайте ще настоятися хвилин 10 перед подачею.
Готову паелью зі свининою накрийте фольгою і дайте ще настоятися хвилин 10 перед подачею.
От і все. Смачного!