Рецепт Іспанська паелья фото

Іспанська паелья
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти, Птах, Креветки, Морепродукти, Курка, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Паелья

А ви пробували коли-небудь паелью? Насправді блюдо тільки називається незвично, на ділі ж це рис з морепродуктами, овочами або м'ясом. Ділюся рецептом, як приготувати іспанську паелью.

Найпопулярніший варіант - це паелья з морепродуктами. У неї можна додати будь-який морський коктейль. Мій варіант приготування дуже простий і доступний. Всього потроху: з морепродуктів - креветки, з м'яса - курка і ковбаса.

  • Шафран - 1/4 чайних ложки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Стегна курячі - 4 штуки
  • Corizo - 170 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідор - 4 штуки
  • Мал - 1, 5 склянки
  • Курячий бульйон - 4 склянки
  • Креветки - 12 штук
  • Зелений горошок - 1 Склянка
  • Лимон - За смаком
1
У мисці з'єднайте шафран зі столової ложки окропу.
2
Вимийте курні стегна, очистіть їх від шкірки, зріжте м'ясо з кістки, наріжте невеликими шматочками.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть курку, обсмажуйте 5-10 хвилин, а потім приберіть в іншу тарілку.
4
Поверніть сковороду на вогонь і викладіть чоризо, додайте подрібнену цибулю і часник, перемішайте і готуйте до прозорості лука.
5
Вимийте і наріжте помідори, додайте їх в сковороду і готуйте до м'якості.
6
Промийте рис в декількох водах і викладіть в сковороду, додайте шафран з водою, сіль. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь, викладіть курку і готуйте без кришки близько 20 хвилин.
7
Через двадцять хвилин викладіть креветки і зелений заморожений горошок, накрийте кришкою і готуйте ще 15 хвилин.
8
Перед подачею прикрасьте блюдо часточками лимона або полийте лимонним соком. Подавайте паелью прямо в сковороді.

Схожі рецепти