Традиційна іспанська паелья
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт традиційної іспанської паельї, приготовленої з курячим м'ясом, тигровими креветками, болгарським перцем і квасолею.
Традиційна іспанська паелья з'явилася на основі Валенсії паельї. Її смак більш екзотичний, а її приготування займає більше часу, але вона виглядає прекрасно і має просто чудовий смак. Справжню насолоду для Ваших смакових рецепторів.
- Оливкової олії - 2 Ст. Ложки
- Курячого м'яса - 1.4 кілограма
- Тигрових креветок - 150 грам
- Шлункові - 6 штук
- Рису - 350 грам
- Курячого бульйону - 1 літр
- Бекону - 150 грам
- Лука - 1 штука
- Болгарського перцю - 1 штука
- Часнику - 2 зубчики
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Кайенского перцю - 1/4 чайних ложки
- Шафран - 1/2 чайних ложки
- Помідорів - 225 грам
- Квасолі - 75 грам
- Горошку - 50 грам
- Солі і перцю - - За смаком
1. Влити оливкове масло в сковорідку і нагріти на середньому вогні. Покласти половину нарізаного кубиками курячого м'яса в сковорідку і смажити поки м'ясо злегка не зарум'яниться з усіх боків. Покласти обсмажену курку на тарілку і підрум'янити залишилася курку таким же способом. Прибрати шматочки курки з пательні. Залишити оливкова олія в сковорідці. Злегка підсмажити бекон в сковорідці. Нарізати його дрібно. Залишити оливкова олія в сковорідці.
2. Розрізати болгарський перець на дві частини, вирізати серединку і насіння, нарізати перець невеликими шматочками. Нагріти оливкова олія в сковорідці на середньому вогні, додати бекон, цибуля і перець і смажити 8 хвилин, поки інгредієнти не розм'якнуть.
3. Почистити і розчавити часник. Порізати помідори невеликими шматочками. Додати сіль, перець, часник, помідори, каєнський перець, паприка, шафран, шматочки курки і курячий бульйон в сковорідку. Нагріти інгредієнти, поки вони не почнуть кипіти, потім скрутити вогонь і варити на слабкому вогні 12 хвилин.
4. Дістати курку з сковорідки і висипати рис у центр сковорідки. Добре перемішати і залишити варитися на слабкому вогні 12 хвилин.
5. Нарізати квасоля. Додати її, шматочки курки, горошок і тигрові креветки в паелью. Готувати ще 20 хвилин. Помішувати паелью кожні 5 хвилин, щоб тигрові креветки приготувалися з усіх боків. При необхідності додати рідини. Перед подачею на стіл, спробувати рис, щоб переконатися, що він повністю готовий. При необхідності додати ще солі і перцю.
6. Прикрасити паелью лимоном, нарізаним кружечками і устрицями. Подати на підігрітих тарілках.