Бажання традиційна
(покроковий рецепт з фото)
Замість покупних ковбас, шинки, м'ясних рулетів та іншого розповім, як приготувати буженину традиційну. Нею можна замінити магазинні делікатеси, а також її можна додавати в різні страви.
Думаю, найважливіше в домашній буженині - це вибір правильного шматка м'яса. Ні в якому разі не рекомендую брати заморожене м'ясо. Є безліч способів приготування буженини, Краще вже вибирати класичний рецепт, який припаде до смаку всім. Він включає в себе самі звичайні спеції, які є у будь-якої господині: сіль, перець і лавровий лист.
- Свинина на кістці - 2 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 10 грам
- Часник - 200 грам
- Перець горошком - 10 грам
1. Свіже м'ясо мою і витираю серветками, потім зачищаю від хрящів і плівки, розрізаю між м'ясними шарами.
2. Часник чищу і розрізаю кожен зубчик вздовж (у мене великі зубчики). В раніше зроблені розрізи вставляю зубчики часнику, чорний перець горошком і лавровий лист.
3. Відмотувати натуральну нитку, обмотую нею шматок м'яса.
4. Потім натираю трохи м'ясо сіллю і перцем, а також поламаним лавровим листом.
5. Перекладаю його в звичайний (або загортаю в поліетиленовий) пакет і кладу в холодильник на 48 годин.
6. Через відведений час дістаю м'ясо і перекладаю його на деко, який попередньо застелив фольгою.
7. Щільно загортаю фольгу з усіх боків, щоб в процесі випікання все соки м'яса збереглися всередині.
8. Випікаю в розігрітому до 160 градусів духовці 1 час, потім дістаю м'ясо, розгортаю фольгу, випікаю ще 15 хвилин для появи красивого рум'яного кольору.
9. Остуджують м'ясо, потім знімаю нитки і нарізаю блюдо шматочками. Перед подачею на стіл нарізаю його і прикрашаю майонезом.