Традиційна скордалія
(покроковий рецепт з фото)
Це страва не картопляне пюре. Воно виходить зовсім іншого смаку через доданого оливкового масла, часнику і лимона. Подають з запеченими овочами або м'ясом.
Якщо приготовану страву подавати з овочами-можна вживати і на ПОСТ
- Картопля - 4 штуки
- Оливкова олія - 125 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка, пучок - 1 штука
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимити картопля і почистити його. Нарізати великими шматками і відварити до готовності. Злити воду і трохи обсушити картоплю.
2. Дрібно подрібнити зубчики часнику ножем або пропустити через чеснокодавку. Зелень петрушки дрібно порубати. У картоплю влити трохи оливкової олії. Додати зелень, часник, лимонний сік, сіль і перець. Картопляне пюре можна подрібнити в блендері. Але якщо товкти вручну, блюдо вийде смачніше. Потрохи додавати оливкове масло.
3. В результаті вийде блюдо консистенції густого соусу. Воно повинно бути більш рідке, ніж картопляне пюре. Греки подають це блюдо з запеченими овочами. Араби роблять це з м'ясом. На фотографії до скордалія приготовлені запечені кабачки і запечені шматочки курячого філе. Виходить ароматне і смачне блюдо.