Рецепт Традиційна скордалія фото

Традиційна скордалія
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Овочі , Картопля
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 40 хв.

Це страва не картопляне пюре. Воно виходить зовсім іншого смаку через доданого оливкового масла, часнику і лимона. Подають з запеченими овочами або м'ясом.

Опис приготування:

Якщо приготовану страву подавати з овочами-можна вживати і на ПОСТ

  • Картопля - 4 штуки
  • Оливкова олія - 125 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка, пучок - 1 штука
  • Лимонний сік - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
традиційна скордалія - фото крок 1
1. Вимити картопля і почистити його. Нарізати великими шматками і відварити до готовності. Злити воду і трохи обсушити картоплю.
традиційна скордалія - фото крок 2
2. Дрібно подрібнити зубчики часнику ножем або пропустити через чеснокодавку. Зелень петрушки дрібно порубати. У картоплю влити трохи оливкової олії. Додати зелень, часник, лимонний сік, сіль і перець. Картопляне пюре можна подрібнити в блендері. Але якщо товкти вручну, блюдо вийде смачніше. Потрохи додавати оливкове масло.
традиційна скордалія - фото крок 3
3. В результаті вийде блюдо консистенції густого соусу. Воно повинно бути більш рідке, ніж картопляне пюре. Греки подають це блюдо з запеченими овочами. Араби роблять це з м'ясом. На фотографії до скордалія приготовлені запечені кабачки і запечені шматочки курячого філе. Виходить ароматне і смачне блюдо.

Схожі рецепти