П’ять пальців (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні мій рецепт буде присвячений рецептом тюркомовних народів. Я розповім вам, як приготувати бешбармак. Незважаючи на тривалість приготування цієї страви, його готувати легко і просто.
Блюдо дуже ситне і поживне, а його смак вражає уяву. Тим більше, воно служить і першим, і другою стравою, за рахунок бульйону. Подавайте бешбармак з рубаною зеленню і меленим перцем. Взагалі таке блюдо завжди їли руками, якщо хочете долучиться до коріння цього блюда, можете спробувати. Смачного!
- Борошно - 300 грам
- Бараняча лопатка з кісткою - 2 кілограма
- Картопля - 6 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Горошини чорного перцю - 3-4 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
1
М'ясо помийте, покладіть в каструлю, додайте лавровий лист, перець горошком і залийте водою. Як закипить, зніміть піну, видаліть лаврушку і варіть ще 2-2, 5 години на середньому вогні.
2
У мисці змішайте борошно, яйце і 0, 5 склянки води. Замісити тісто. Розділіть його на 5 частин і розкачайте кожну в тонкий корж. Залиште підсихати коржі на 30 хвилин, нічим не прикриваючи.
3
Картопля наріжте на середні кубики, цибуля півкільцями. Додайте картоплю в каструлю за 30 хвилин до закінчення варіння м'яса.
4
Вийміть з каструлі зварене м'ясо і картоплю. М'ясо наріжте на середні шматки і поверніть в бульйон на 2 хвилини.
5
Картопля помістіть в ківш, додайте цибулю, сіль і перець, влийте 2 паломника бульйону і варіть 5 хвилин.
6
Підсушені коржі наріжте на невеликі шматки і додайте в киплячий бульйон. Варіть все 5 хвилин.
7
Готову страву подають так: картопля, цибуля і коржі викладіть на тарілку, залийте бульйоном і покладіть шматочки м'яса.
8
Смачного!