Рецепт Ожина з цукром на зиму фото

Ожина з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Ожина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , День народження , 8 березня , Весілля
Заготовки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 30 хв.

Цей простий рецепт ожини з цукром на зиму сподобається всім любителям солоденького без шкоди для фігури і здоров'я, адже цукру тут мало, а вітамінів - по максимуму Спробуйте обов'язково!

Опис приготування:

Якщо цього літа до вас потрапила в руки ожина в великих кількостях, обов'язково спробуйте цей простий рецепт ожини з цукром на зиму. Залишитеся задоволені і смаком, і якістю ягідок, які залишаться цілими, ароматними і соковитими навіть взимку

1. Ягоди ретельно перебираємо, прибираємо весь зайвий дрібне сміття типу гілочок і налиплого листочків.

2. Паралельно стерилізуємо банки, і в ошпарену гарячу посудину відразу ж викладаємо наші чисті ягоди до половини.

3. Присипаємо зверху цукром, але не переборщіть - однієї столової ложки на баночку цілком достатньо.

4. Поверх цукру всипаємо інші ягоди доверху.

5. Зверху додаєте ще одну-дві ложки цукру, і злегка постукайте кожної банкою по столу, щоб ягоди щільніше вклалися один до одного.

6. У каструлю з киплячою водою ставимо наші баночки, накривши їх кришками, і тримаємо приблизно 5-7 хвилин.

Готово! До цього моменту ягоди повинні пустити сік, а цукор - розтанути. Якщо ж немає - долийте відсутню кількість чистої теплої води, і закочуйте банку. Зберігати найкраще укутавши ковдрою до охолодження, а потім - в будь-якому темному прохолодному місці. Думаю, вам сподобається такий рецепт приготування ожини з цукром на зиму, адже він зберігає максимум вітамінів свіжих ягід, а цукру багато не вимагає


  • Ожина - 1 кілограм
  • Цукор - 200 грам
Якщо цього літа до вас потрапила в руки ожина в великих кількостях, обов'язково спробуйте цей простий рецепт ожини з цукром на зиму. Залишитеся задоволені і смаком, і якістю ягідок, які залишаться цілими, ароматними і соковитими навіть взимку

1. Ягоди ретельно перебираємо, прибираємо весь зайвий дрібне сміття типу гілочок і налиплого листочків.

2. Паралельно стерилізуємо банки, і в ошпарену гарячу посудину відразу ж викладаємо наші чисті ягоди до половини.

3. Присипаємо зверху цукром, але не переборщіть - однієї столової ложки на баночку цілком достатньо.

4. Поверх цукру всипаємо інші ягоди доверху.

5. Зверху додаєте ще одну-дві ложки цукру, і злегка постукайте кожної банкою по столу, щоб ягоди щільніше вклалися один до одного.

6. У каструлю з киплячою водою ставимо наші баночки, накривши їх кришками, і тримаємо приблизно 5-7 хвилин.

Готово! До цього моменту ягоди повинні пустити сік, а цукор - розтанути. Якщо ж немає - долийте відсутню кількість чистої теплої води, і закочуйте банку. Зберігати найкраще укутавши ковдрою до охолодження, а потім - в будь-якому темному прохолодному місці. Думаю, вам сподобається такий рецепт приготування ожини з цукром на зиму, адже він зберігає максимум вітамінів свіжих ягід, а цукру багато не вимагає

Схожі рецепти