Рецепт Овочі, запечені під соусом фото

Овочі, запечені під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Капуста, Помідор, Молоко, Вершкове масло, Кабачок
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Літо на дворі, а значить саме час готувати різноманітні овочеві страви! Обожнюю запікати овочі під соусом і сиром. Блюдо виходить дуже насичене і при цьому легке. Спробуйте!

До вашої уваги - простий рецепт приготування овочів, запечених під соусом. Змащуємо маслом деко і викладаємо на нього овочі. Солимо до смаку і ставимо в духовку на 20 хвилин. Тим часом зваримо соус з масла, борошна і молока. Запечені овочі заливаються соусом і посипають тертим сиром. Після цього відправляємо блюдо в духовку ще на 20 хвилин. Хай щастить!

  • Капуста - 1 штука (коб)
  • Кабачки - 3 штуки
  • Помідор - 1 штука
  • Сир твердий - 1 Склянка
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Молоко - 0, 5 L
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1/3 чайних ложки
овочі, запечені під соусом - фото крок 1
Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо у форму порізані кружальцями кабачки, солимо. Зверху розкладаємо розібрану на суцвіття цвітну капусту і кружечки помідорів. Ставимо в духовку на 20 хвилин, 200 градусів.
овочі, запечені під соусом - фото крок 2
Приготуємо соус. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно, ретельно все перемішавши. Як тільки борошно стане золотистою, додайте молоко, перемішайте і варіть до загустіння. В кінці додайте сіль і мускатний горіх. Влийте соус до овочів, зверху присипте тертим сиром. Надішліть блюдо в духовку ще на 15 хвилин.
овочі, запечені під соусом - фото крок 3
Смачного!

Схожі рецепти