Овочі, запечені під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Літо на дворі, а значить саме час готувати різноманітні овочеві страви! Обожнюю запікати овочі під соусом і сиром. Блюдо виходить дуже насичене і при цьому легке. Спробуйте!
До вашої уваги - простий рецепт приготування овочів, запечених під соусом. Змащуємо маслом деко і викладаємо на нього овочі. Солимо до смаку і ставимо в духовку на 20 хвилин. Тим часом зваримо соус з масла, борошна і молока. Запечені овочі заливаються соусом і посипають тертим сиром. Після цього відправляємо блюдо в духовку ще на 20 хвилин. Хай щастить!
- Капуста - 1 штука (коб)
- Кабачки - 3 штуки
- Помідор - 1 штука
- Сир твердий - 1 Склянка
- Сіль і спеції - За смаком
- Молоко - 0, 5 L
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/3 чайних ложки
Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо у форму порізані кружальцями кабачки, солимо. Зверху розкладаємо розібрану на суцвіття цвітну капусту і кружечки помідорів. Ставимо в духовку на 20 хвилин, 200 градусів.
Приготуємо соус. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно, ретельно все перемішавши. Як тільки борошно стане золотистою, додайте молоко, перемішайте і варіть до загустіння. В кінці додайте сіль і мускатний горіх. Влийте соус до овочів, зверху присипте тертим сиром. Надішліть блюдо в духовку ще на 15 хвилин.
Смачного!