Овочі під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кращим стравою в розпал сезону свіжих овочів неодмінно буде овочеве рагу з оригінальним соусом. Низькокалорійне і легке блюдо обов'язково сподобається всім. Овочі можете додавати ваші улюблені.
Багато з нас звикли заправляти смажені овочі томатним соком або соусом. Але на сьогоднішній момент існує багато варіантів приготування рагу, в яких використовуються різні соуси і заправки. Вони надають оригінальний і неповторний смак звичним для всіх овочів. Ось зараз прийшов час розповісти, як приготувати овочі під сметанним соусом. Такий варіант заправки рагу на перший погляд дуже незвичайний, але вершковий соус прекрасно підкреслює смак тушкованих овочів. Таке блюдо відмінно доповнить гарнір, а також підійде до м'яса. Поки на ринку багато свіжих овочів, обов'язково приготуйте це дуже смачне рагу.
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Крем - 120 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулю і моркву очистіть від шкірки. Всі овочі добре промийте під проточною водою і розкладіть на рушник, щоб вони обсохнули.
Баклажан наріжте невеликими кубиками і щедро посипте сіллю, щоб він пустив гіркий сік. Перед тим як додати в блюдо, посоленний баклажан пересипте в друшляк і промийте під проточною водою. Потім злегка відіжміть рукою.
Моркву натріть на крупній тертці.
Лук наріжте дрібними кубиками.
Перець розрізати на чотири частини, видаліть у нього насіння і плодоніжки, потім подрібніть його соломкою.
Помідори наріжте невеликими кубиками, можна такими ж, як і баклажан.
Сковороду з соняшниковою олією поставте на вогонь і добре розігрійте. Першим покладіть цибулю, пассеруйте його кілька хвилин, поки він не стане прозорим. Потім відправте морква і перець, підсмажте їх 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Далі додайте помідори і баклажан. Накрийте кришкою, млоїте на повільному вогні 10 хвилин, зрідка помішуючи, щоб овочі не пригоріли. Зніміть кришку, дайте зайвій волозі випарується. Потім покладіть сметану, посоліть і протушкувати ще 5 хвилин при відкритій кришці.
Овочі під сметанним соусом готові. Їжте із задоволенням ароматне і низькокалорійне літня страва!