Рецепт Овочі під сметанним соусом фото

Овочі під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування
На обід, Корисний обід
Гарячі страви, Гарніри

Кращим стравою в розпал сезону свіжих овочів неодмінно буде овочеве рагу з оригінальним соусом. Низькокалорійне і легке блюдо обов'язково сподобається всім. Овочі можете додавати ваші улюблені.

Багато з нас звикли заправляти смажені овочі томатним соком або соусом. Але на сьогоднішній момент існує багато варіантів приготування рагу, в яких використовуються різні соуси і заправки. Вони надають оригінальний і неповторний смак звичним для всіх овочів. Ось зараз прийшов час розповісти, як приготувати овочі під сметанним соусом. Такий варіант заправки рагу на перший погляд дуже незвичайний, але вершковий соус прекрасно підкреслює смак тушкованих овочів. Таке блюдо відмінно доповнить гарнір, а також підійде до м'яса. Поки на ринку багато свіжих овочів, обов'язково приготуйте це дуже смачне рагу.

  • Баклажан - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Крем - 120 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
овочі під сметанним соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулю і моркву очистіть від шкірки. Всі овочі добре промийте під проточною водою і розкладіть на рушник, щоб вони обсохнули.
овочі під сметанним соусом - фото крок 2
Баклажан наріжте невеликими кубиками і щедро посипте сіллю, щоб він пустив гіркий сік. Перед тим як додати в блюдо, посоленний баклажан пересипте в друшляк і промийте під проточною водою. Потім злегка відіжміть рукою.
овочі під сметанним соусом - фото крок 3
Моркву натріть на крупній тертці.
овочі під сметанним соусом - фото крок 4
Лук наріжте дрібними кубиками.
овочі під сметанним соусом - фото крок 5
Перець розрізати на чотири частини, видаліть у нього насіння і плодоніжки, потім подрібніть його соломкою.
овочі під сметанним соусом - фото крок 6
Помідори наріжте невеликими кубиками, можна такими ж, як і баклажан.
овочі під сметанним соусом - фото крок 7
Сковороду з соняшниковою олією поставте на вогонь і добре розігрійте. Першим покладіть цибулю, пассеруйте його кілька хвилин, поки він не стане прозорим. Потім відправте морква і перець, підсмажте їх 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Далі додайте помідори і баклажан. Накрийте кришкою, млоїте на повільному вогні 10 хвилин, зрідка помішуючи, щоб овочі не пригоріли. Зніміть кришку, дайте зайвій волозі випарується. Потім покладіть сметану, посоліть і протушкувати ще 5 хвилин при відкритій кришці.
овочі під сметанним соусом - фото крок 8
Овочі під сметанним соусом готові. Їжте із задоволенням ароматне і низькокалорійне літня страва!

Схожі рецепти