Овочі по-сицилійський з каперсами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо для різноманітності, обіду або вечері. Овочі по-сицилійський з каперсами - класичний сицилійський рецепт, саму страву виходить таким же "теплим" . Гра півтонів у вигляді овочів чудова.
Овочевий соус, мариновані каперси і оливки чудово гармонують з оцтом і цукром, утворюючи маринад. Спеції потрібно підбирати правильно, але залиште тільки паприку і суміш перців. Все інше зроблять овочі і соус. Ця страва просякнуте духом Сицилії, де овочі таким чином готують в кожному будинку. Перенесіть і на свою кухню трохи сонця і гарного настрою.
- Баклажан - 2 штуки
- Селера - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Оливки - 200 грам
- Помідор - 400 грам
- Кедрові горіхи - 20 грам
- Тростинний цукор - 70 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Базилік і спеції - За смаком
- Каперсами - 1 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложок
1. Пропоную Вашій увазі тепле друкувати в блюдо з овочів, яке стане основним для обіду всією сім'єю. Овочі по-сицилійський з каперсами подаються в гарячому вигляді і під час приготування цієї страви є один маленький секрет, про який я розповім далі.
2. Наріжте баклажани кубиками і посоліть їх. Це потрібно для того, щоб пішла гіркота.
3. Я викладаю зазвичай їх в спеціальну каструлю з дірочками, щоб гіркота відразу йшла. Це можна зробити і в звичайному друшляку.
4. Поставте під прес на 20-30 хвилин, а тим часом займіться іншими овочами.
5. Наріжте селера і замочіть в холодній воді.
6. Нехай селера так постоїть близько 10 хвилин, після чого поміняйте воду і проваріть його хвилин 10 в підсоленій воді.
7. Цибуля я шаткую півкільцями.
8. Томатну пасту я зазвичай змішую з помідорами до однорідного стану.
9. Тепер обсмажуємо цибулю, баклажани і селеру на трьох різних сковорідках.
10. До цибулі додаємо оливки, каперси і кедрові горішки. Прожарюємо пару хвилин при постійному помішуванні.
11. Вливаємо томатну пасту з помідорами і тушкуємо ще 5 хвилин.
12. З'єднуємо баклажани з селерою і основний сковородою з цибулею. Додаємо трохи цукру.
13. І оцет. Це і є наш секрет. Консервовані каперси з оливками прекрасно поєднуються, утворюючи гармонійний смак.
14. tusim навколо 10 хвилин при постійному помішуванні.
15. Спеції та сіль додавайте до смаку. Перед подачею прикрасьте базиліком або зеленню петрушки.