Рецепт Овочі на пару фото

Овочі на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Брокколі, Кольорова капуста
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
Для дітей, На швидку руку
Гарніри

Дізнайтеся, як приготувати овочі на пару. Це простий, швидкий і найкорисніший варіант приготування, при якому овочі зберігають свій натуральний колір і смак, всі вітаміни і корисні речовини.

На пару можна приготувати багато овочів: брокколі, кольорову капусту, морква, картопля, зелену квасолю, болгарський перець і ін. Подати готові гарячі овочі можна просто полив їх розтопленим вершковим маслом, або часниковим маслом із зеленню, або гострим томатним соусом.

  • Кольорова капуста - 300 грам
  • Брокколі - 200 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (або оливкова)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Гострий сушений червоний перець - За смаком (в пластівцях)
  • Сіль - За смаком
овочі на пару - фото крок 1
Вибрані овочі почистіть, промийте і наріжте на однакові шматочки, зручні для подачі. Дрібні шматки будуть готуватися швидше, ніж великі.
овочі на пару - фото крок 2
У каструлю влийте воду.
овочі на пару - фото крок 3
Вкладіть підставку для приготування на пару. Рівень води в каструлі повинен бути нижче дна підставки.
овочі на пару - фото крок 4
Доведіть воду до кипіння на сильному вогні, покладіть овочі на підставку.
овочі на пару - фото крок 5
Накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до середнього.
овочі на пару - фото крок 6
Починайте перевіряти готовність овочів через кілька хвилин. Брокколі і цвітна капуста готуються 5-7 хвилин, тому краще користуватися кухонним таймером.
овочі на пару - фото крок 7
Овочі будуть готові, коли можна легко проколоти вістрям ножа саму товсту частину овочів. Вимкніть вогонь, коли овочі ще трохи хрусткі.
овочі на пару - фото крок 8
Для простого гарніру до м'яса або риби, перемішайте овочі з невеликою кількістю оливкової або вершкового масла, сіллю, гострим червоним перцем в пластівцях і лимонним соком за смаком.

Схожі рецепти