Овочі на пару
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати овочі на пару. Це простий, швидкий і найкорисніший варіант приготування, при якому овочі зберігають свій натуральний колір і смак, всі вітаміни і корисні речовини.
На пару можна приготувати багато овочів: брокколі, кольорову капусту, морква, картопля, зелену квасолю, болгарський перець і ін. Подати готові гарячі овочі можна просто полив їх розтопленим вершковим маслом, або часниковим маслом із зеленню, або гострим томатним соусом.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Брокколі - 200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (або оливкова)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Гострий сушений червоний перець - За смаком (в пластівцях)
- Сіль - За смаком
Вибрані овочі почистіть, промийте і наріжте на однакові шматочки, зручні для подачі. Дрібні шматки будуть готуватися швидше, ніж великі.
У каструлю влийте воду.
Вкладіть підставку для приготування на пару. Рівень води в каструлі повинен бути нижче дна підставки.
Доведіть воду до кипіння на сильному вогні, покладіть овочі на підставку.
Накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до середнього.
Починайте перевіряти готовність овочів через кілька хвилин. Брокколі і цвітна капуста готуються 5-7 хвилин, тому краще користуватися кухонним таймером.
Овочі будуть готові, коли можна легко проколоти вістрям ножа саму товсту частину овочів. Вимкніть вогонь, коли овочі ще трохи хрусткі.
Для простого гарніру до м'яса або риби, перемішайте овочі з невеликою кількістю оливкової або вершкового масла, сіллю, гострим червоним перцем в пластівцях і лимонним соком за смаком.