Овочевий «Едем»
(покроковий рецепт з фото)
Ця смачна і соковита овочева запіканка відмінно підходить до обіду або вечері для всієї родини. Легке і ситне блюдо прекрасно вгамує голод і додасть приємної різноманітності ваше повсякденне меню. Готуємо!
Ця страва готується з декількох видів овочів, тому і носить таку назву - "овочевий Едем" . По суті своїй це овочева запіканка, яка виходить соковитою, корисної і дуже смачною. Запіканка може бути основною стравою, а може подаватися і з м'ясом (для тих, хто сильно голодний). Як приготувати страву "овочевий Едем", я розповів і показав на фото в цьому рецепті.
- Кабачок - 500 грам
- Баклажан - 500 грам
- Морква - 1-2 штук
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Яйце - 2-3 штук
- Майонез - 2 Ст. Ложки (або вершки 100 мл)
- Сир твердий - 100 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сухі прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка

Баклажан нарізаємо невеликими кубиками і злегка посипаємо сіллю.

Очистимо цибулю і моркву, у перцю видалимо серцевину з насінням. Моркву натираємо на тертці, перець і помідори нарізаємо кубиками, а цибуля - кубиками подрібніше.

І обсмажуємо всі ці овочі на рослинному маслі хвилин 7.

Шматочки баклажан промиваємо під проточною водою і віджимають. Додаємо нарізану кубиками кабачок, викладаємо третину суміші в форму для запікання.

Поверх баклажанів з кабачком викладемо третину овочів зі сковороди. Посипаємо сіллю і прованськими травами.

І так шарами викладаємо все овочі, не забуваємо солити і посипати травами.

Закриваємо форму фольгою, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.

У невеликій мисці змішаємо яйця з майонезом.

Дістаємо форму з овочами з духовки, знімаємо фольгу, заливаємо овочі яєчною сумішшю.

Посипаємо натертим сиром і відправляємо назад в духовку хвилин на 15-20, до рум'янцю сирної скоринки.

Ось така красива запіканка у вас вийде в підсумку!