Овочеве рагу зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
До складу цієї страви входить не тільки ситна свинина, але і корисні овочі. Крім цього, овочеве рагу зі свининою в духовці можна приготувати в порційних горщиках, що зробить блюдо ще смачніше.
Страв зі свинини існує величезна кількість. Таке овочеве рагу зі свининою в духовці можна готувати в горщиках, а можна в формі і подавати порційно. У будь-якому вигляді ця страва дуже смачне, а незвичайне поєднання овочів (морква, буряка і цибулі порею) надають свинині особливий смак. Розповідаю і показую, як приготувати овочеве рагу зі свининою.
- Свинина - 500 грам
- Буряк - 1 штук
- Помідори - 4 штуки
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Я овочеве рагу зі свининою в духовці вирішила на цей раз приготувати в горщиках. Якраз на нашу сім'ю з такою порції вийшло 3 невеликих горщика. Отже, свинину краще брати пісну, з невеликою кількістю жиру (він розтоплюється під час приготування і надає рагу особливий смак).
2. Нарізаємо насамперед цибулю-порей, викладаємо його на дно горщика. Це буде свого роду "подушка" з овочів.
3. Дно промазуємо трохи рослинним маслом.
4. Нарізаємо буряк і морква. Спосіб нарізки вибирайте будь-який.
5. Викладаємо овочі на цибулю. Тим самим ми збільшуємо нашу подушку для м'яса.
6. Тепер викладаємо частину буряка і томатів, також нарізаних шматочками середнього розміру.
7. Тепер викладаємо нарізане кубиками м'ясо.
8. Зверху "закриваємо" нашу свинину овочами і викладаємо кільцями цибулю порей. Тепер відправляємо в духовку запікатися при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
9. Подавати можна в горщиках, а можна порційно - на блюді.