Овочеве рагу в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридли звичайні прості гарніри - приготуйте таке рагу в духовці. Смачно, ситно і без особливого клопоту - це все про нього.
Макарони, Мал, гречка, картопляне пюре - це все звичайно смачно, але так набридає. Я пропоную вам рецепт приготування овочевого рагу в духовці. Ситний і смачний гарнір зі звичайних овочів - але смак у страви зовсім неординарний. А тому, хто хоче пообідати поситнее - подайте до овочевого рагу шматочок запеченого м'яса. Овочеве рагу в духовці дуже корисно - адже все речовини залишаються в страві. Читаємо, як приготувати овочеве рагу в духовці, дивимося фото і готуємо.
- Картопля - 6-8 штук
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Капуста - 200 грам
- Помідор - 2 штуки
- Горошок зелений - 1 Склянка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
- Чебрець - 1 штука (невелика гілочка)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Паприка сушена - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
Чистим картошку, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо в посуд, в якій будемо готувати. Можна у жароміцних скляну форму для запікання з високими бортиками, можна в казанок.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо. Відправляємо все це до картоплю.
Тепер беремося за кабачок. Якщо шкіра у нього вже жорстка - очищаємо. Потім нарізаємо кабачок кубиками.
Нарізаємо капусту. Можна нашаткувати дрібно, смужками. А можна нарізати більшими шматочками. Помідор нарізаємо кубиками. Відправляємо все до інших овочів.
Додаємо сіль, лавровий лист, мелений перець і паприку.
Насипаємо зелений горошок.
Додаємо гілочку чебрецю або ваші улюблені травички.
Очищаємо зубчики часнику і дрібно нарізаємо. Відправляємо часник в компанію до решти інгредієнтів. Додаємо рослинне масло і воду. Закриваємо посуд з овочами кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час. Готовність страви перевіряємо по картоплю - якщо вона готова, значить можна подавати блюдо до столу.