Овочеве рагу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати дуже легкий, але смачний рецепт приготування овочевого рагу на зиму. Його плюс в тому, що часу витрачається мінімум, навіть стерилізувати нічого не потрібно. Зберігається в баночках всю зиму!
Використовуйте для консервації тільки свіжі і стиглі овочі. Перезрілі кабачки не варто закочувати, вони найчастіше вибухають. Використовуйте їх в інші рецепти, наприклад, ispekite oladushki. А зараз дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати овочеве рагу на зиму.
- Кабачок - 500 грам
- Болгарський перець - 3 штуки
- Помідор - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий 9% - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цибуля - 2 штуки
Вимийте кабачки, зріжте у них хвостики. Поріжте овочі великими шматочками.
Болгарський перець звільніть від насіння і поріжте кубиками, те ж саме виконайте і з цибулею.
Помідори, якщо у вас дрібні, поріжте половинками, а якщо великі - з 6-8 частин.
Складіть всі інгредієнти в каструлю мультиварки або звичайну в каструлю з товстим (подвійним) дном. Додайте сіль, перець, цукор, рослинне масло і оцет.
Протушкувати все під кришкою 40 хвилин.
Готове овочеве рагу розкладіть по банках (стерильним) і закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште до ранку, а після приберіть в прохолодне місце для зберігання.