Рецепт Опеньки по-корейськи фото

Опеньки по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Цей простий рецепт маринованих опеньків особливо сподобається любителям гострих закусок. Крім того, можете трохи змінювати додаткові інгредієнти на свій смак.

Опис приготування:

Як приготувати опеньки по-корейськи:

1. Опеньки варимо в солоній воді (солимо з розрахунку 2 ст. Ложки на 1 літр води). Після закипання вони повинні варитися 10 хвилин.

2. Опята сварились. Зливаємо з них воду і залишаємо остигати. В цей час готуємо маринад.

3. Для маринаду змішуємо: воду, оцет, цукор, сіль, роздавлений часник і червоний гострий перець. Перець додавайте до смаку (якщо ви рідко його використовуєте при готуванні або не подобаються дуже гострі страви, то кладіть зовсім небагато).

4. Цибулини нарізати тонкою соломкою.

5. Викладаємо в каструлю половину всього лука, потім половину опеньків, третім шаром залишився лук і останнім залишилися опеньки.

6. Заливаємо цибулю і опеньки, викладені шарами, маринадом.

7. Тепер опеньки повинні маринуватися 6-8 годин. Для цього ставимо їх в холодильник під гніт (закриваємо кришкою трохи меншого розміру або тарілкою і зверху придавлюємо чим-небудь важким).

Залишилося тільки почекати - і ви можете пробувати чудові опеньки по-корейськи, приготовлені вдома. І треба зауважити, що домашній маринад набагато корисніше і смачніше.

Смачного!


  • Опеньки - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 2, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець червоний гострий - 1 За смаком
Як приготувати опеньки по-корейськи:

1. Опеньки варимо в солоній воді (солимо з розрахунку 2 ст. Ложки на 1 літр води). Після закипання вони повинні варитися 10 хвилин.

2. Опята сварились. Зливаємо з них воду і залишаємо остигати. В цей час готуємо маринад.

3. Для маринаду змішуємо: воду, оцет, цукор, сіль, роздавлений часник і червоний гострий перець. Перець додавайте до смаку (якщо ви рідко його використовуєте при готуванні або не подобаються дуже гострі страви, то кладіть зовсім небагато).

4. Цибулини нарізати тонкою соломкою.

5. Викладаємо в каструлю половину всього лука, потім половину опеньків, третім шаром залишився лук і останнім залишилися опеньки.

6. Заливаємо цибулю і опеньки, викладені шарами, маринадом.

7. Тепер опеньки повинні маринуватися 6-8 годин. Для цього ставимо їх в холодильник під гніт (закриваємо кришкою трохи меншого розміру або тарілкою і зверху придавлюємо чим-небудь важким).

Залишилося тільки почекати - і ви можете пробувати чудові опеньки по-корейськи, приготовлені вдома. І треба зауважити, що домашній маринад набагато корисніше і смачніше.

Смачного!

Схожі рецепти