Омлетний пиріг в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу познайомити вас з красивим і яскравим пирогом. Не потрібно готувати тісто, довго чекати.. Все дуже легко, швидко і смачно! Заходьте, дивіться і пробуйте!
М'який і ніжний пиріг з хрусткими бортиками вийшов. Чудово підходить для недільного сніданку в колі сім'ї, доповнити його можна ароматним чаєм. Його можна легко взяти з собою на роботу або пікнік, він ситний і яскравий, дуже смачний. Пробуйте і діліться вашими враженнями! хай щастить!
- Лаваш - 1 штука (тонкий)
- Куряче філе - 2 штуки (варене; половинки)
- Перець болгарський - 0, 5 штуки (або паприки)
- Маслини - 7-10 штук (без кісточок)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце велике - 4 штуки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сир твердий - 70-100 грам
Підготуйте продукти. М'ясо підійде або відварене, або запечене, можна урізноманітнити шматочками яловичини або свинини. У мене відварна курка.
Візьміть один великий лаваш, кулінарними ножицями виріжте коло (по діаметру більше форми для випічки), щоб вийшла тарілочка. У мене залишився хороший шматочок лаваша, я зробила другий шар, таким чином і пиріг буде міцніше, і лаваш не пропаде. Змастіть лаваш рослинним маслом.
Поріжте куряче філе на великі шматочки. Розподіліть по дну пирога.
Поріжте кубиками половинку солодкого перцю. Маслини можна залишити цілими, а можна порізати на половинки. Я згадала, що у мене є трохи зеленого замороженого горошку і додала його. Але це за бажанням, можна і не додавати.
Яйця віночком з'єднайте з молоком і сіллю, покладіть улюблені спеції, я додала щіпку прованських трав. Залийте омлетной масою пиріг.
Випікайте при 180 градусах хвилин 15, білок повинен схопитися. Дістаньте пиріг, щедро посипте його сиром і відправте ще на 5 хвилин в духовку.
Пиріг готовий! Дайте йому трохи охолонути, а потім обережно вийміть з форми - і до столу!
Дуже смачний пиріг в холодному вигляді. Пробуйте!