Омлет «Pulyar»
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох французьких ресторанчиках можна покуштувати це блюдо. Я ж пропоную вам приготувати його самостійно вдома, дивіться, як приготувати омлет "пуляр", і діліться враженнями!
Цей омлет був придуманий господинею ресторану, матінкою Пуляр. Готувала вона його в мідному посуді, з drovah, на відкритому вогні в своєму ресторанчику на острові Мон-Сен-Мішель. Він скоріше був схожий на суфле товщиною в кілька дюймів, ніж на традиційний омлет. Ця страва принесло його господині популярність! Спробуйте і ви цей неймовірно повітряний і ніжний омлет!
- Яйце - 4 штуки
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Вершкове масло - 5 грам
1. Для омлету відокремте жовтки від білків.
2. У жовтки додайте пару ложок вершків, щіпку солі і вилочкою перемішайте.
3. Білки збийте з дрібкою солі до стійких піків. Добре охолоджені білки збиваються миттєво, спочатку на невеликих оборотах міксера. А коли з'являються великі бульбашки, перейдіть на максимальні оберти і доведіть до піків.
4. Сковороду прогрійте, змастіть шматочком вершкового масла, перелийте жовткова масу і дочекайтеся, поки вона трішки схопиться.
5. Лопаткою розподіліть білкову масу зверху, розрівняйте. На повільному вогні (без кришки! ) готуйте омлет. Щоб перевірити омлет на готовність, торкніться білка пальцем. Якщо він вже не липне, значить, готово!
6. Готовий омлет складіть навпіл, porezhyte дві частини - буде дві порції.
7. Смачного!