Рецепт Окрошка з квасом і кефіром фото

Окрошка з квасом і кефіром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Кефір , Ковбаса
Пісні страви
На обід
Супи , Окрошка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Окрошка - відмінне освіжаюче блюдо, яке подається обов'язково холодним. Як приготувати окрошку з квасом і кефіром, я розповім вам прямо зараз. На носі літо, значить рецепт вам точно стане в нагоді!

Опис приготування:

В якості основи можна використовувати сметану, майонез, квас, кефір, воду. Також

Можна комбінувати кілька заправок відразу, як, наприклад, в даному випадку. Завдяки своєму кислуватий смак окрошка освіжає в спекотний день і є відмінним першою стравою.

  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Квас - 100 мілілітрів
  • Огірок - 3 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Ковбаса - 300 грам (або будь-який інший готовий м'ясний продукт)
  • Редис - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 1
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти, відварюємо картоплю і яйця.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 2
2. Моєму петрушку і зелень.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 3
3. Кубиком нарізаємо ковбасу, відправляємо її в каструлю.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 4
4. Нарізаємо кубиком картопля, редис, огірки і яйця, додаємо всі в каструлю до ковбаси.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 5
5. Нарізаємо петрушку і кріп, додаємо їх до овочів, все ретельно перемішуємо. За смаком додаємо сіль і перець.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 6
6. Щоб окрошка збереглася на довше, відправляємо овочі в холодильник. При подачі насипаємо в тарілку овочі.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 7
7. Квас для окрошки обов'язково беремо негазований, наливаємо його в тарілку стільки, щоб той покрив нарізані продукти.
окрошка з квасом і кефіром - фото крок 8
8. Додаємо кефір, перемішуємо - і можна їсти. Краще додавати кефір і квас в однаковій пропорції.

Схожі рецепти