Окрошка з квасом і кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Окрошка - відмінне освіжаюче блюдо, яке подається обов'язково холодним. Як приготувати окрошку з квасом і кефіром, я розповім вам прямо зараз. На носі літо, значить рецепт вам точно стане в нагоді!
В якості основи можна використовувати сметану, майонез, квас, кефір, воду. Також
Можна комбінувати кілька заправок відразу, як, наприклад, в даному випадку. Завдяки своєму кислуватий смак окрошка освіжає в спекотний день і є відмінним першою стравою.
- Кефір - 100 мілілітрів
- Квас - 100 мілілітрів
- Огірок - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Ковбаса - 300 грам (або будь-який інший готовий м'ясний продукт)
- Редис - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти, відварюємо картоплю і яйця.
2. Моєму петрушку і зелень.
3. Кубиком нарізаємо ковбасу, відправляємо її в каструлю.
4. Нарізаємо кубиком картопля, редис, огірки і яйця, додаємо всі в каструлю до ковбаси.
5. Нарізаємо петрушку і кріп, додаємо їх до овочів, все ретельно перемішуємо. За смаком додаємо сіль і перець.
6. Щоб окрошка збереглася на довше, відправляємо овочі в холодильник. При подачі насипаємо в тарілку овочі.
7. Квас для окрошки обов'язково беремо негазований, наливаємо його в тарілку стільки, щоб той покрив нарізані продукти.
8. Додаємо кефір, перемішуємо - і можна їсти. Краще додавати кефір і квас в однаковій пропорції.