Окрошка класична
(покроковий рецепт з фото)
Один з найкращих варіантів окрошки - на сироватці. Але її можна готувати на 1% кефірі, мінеральній воді і навіть на звичайній воді з невеликим додаванням оцту. Заправкою може бути лимонний сік.
Найкраще перша страва в спекотний літній полудень - це холодна окрошка. Складається це легендарне блюдо з сирих і варених овочів, відвареного м'яса або ковбаси, яєць, зелені з додаванням квасу, кефіру або сироватки, сметани. Розповідаю і показую, як приготувати окрошку класичну.
- Ковбаса докторська - 400 грам
- Картопля - 4 штуки
- Огірок свіжий - 5 штук
- Яйце куряче відварене - 4 штуки
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Сироватка - 1, 5-2 L
Для приготування класичної окрошки нам необхідно взяти ковбасу. Варену ковбасу типу докторської слід нарізати невеликими кубиками. Для більш корисного варіанту окрошки можна взяти відварну курячу грудку.
Свіжий огірочок слід вимити й обсушити. Зрізавши попки, огірки нарізаємо невеликими кубиками. Під кінець літа огірки мають більш жорстку шкірку і іноді гірчать. У таких огірків слід попередньо видалити шкірку.
Відварені курячі яйця слід остудити, очистити і нарізати кубиками.
Свіжу зелень нарізаємо дрібно. У мене в холодильнику був тільки свіжий зелений лук.
Відварну картоплю очистимо від шкірки і нарізаємо кубиком. Картопля, огірки, ковбасу, яйця і зелень помістіть в ємність.
Залийте вміст каструлі сироваткою. Якщо не знайдете сироватку, то можна використовувати кип'ячену воду або 1% кефір.
Додайте в окрошку сметану. Окрошку слід посолити і поперчити за смаком. Добре розмішайте, щоб сметана розчинилася в сироватці.
Окрошку добре охолодіть і подайте до столу. Смачного!