Рецепт Огірочки з хріном фото

Огірочки з хріном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок , Хрін
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Хрін надає огіркам гостроту, а також, завдяки йому, вони виходять хрусткими. Можна використовувати як листя, так і молоденькі корінці хрону.

Опис приготування:

Розкладіть огірки, хрін і спеції по банках стерильним. Залийте окропом, простерилизуйте і закатати! хай щастить!

  • Огірок - 5-10 штук (скільки увійде в банку)
  • Корінь або листя хрону - 1-2 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без верху)
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Оцет столовий 9% - 25 мілілітрів (на літрову банку)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Перець гіркий, перець богарскій - За смаком
  • Зелень - За смаком (лист вишни, смородини, петрушка, кріп, Braai, лавровий лист)
огірочки з хріном - фото крок 1
Приготуйте вимиті чисті овочі, спеції і банки стерильні з кришками.
огірочки з хріном - фото крок 2
Поріжте шматочками часник, перець болгарський.
огірочки з хріном - фото крок 3
На дно чистої банки покладіть спеції, сіль, цукор.
огірочки з хріном - фото крок 4
Покладіть огірки, болгарська і гіркий перець, корінці хрону.
огірочки з хріном - фото крок 5
Залийте окропом, простерилизуйте банки по 5 хвилин. Влийте оцет і закатати. Банки переверніть догори дном і залиште остигати на ніч. Вранці можна прибрати в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти