Новорічний торт «лісовий мох»
(покроковий рецепт з фото)
У польській кухні є такий симпатичний тортик, він дуже легкий в приготуванні і відмінно підійде до новорічного столу! Прикрасьте його ягідками, квітами з мастики і порадуйте ласунів!
Отже, сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати новорічний торт "лісовий мох" . Незвичайний і гарний тортик не вимагає особливих навичок або продуктів, він ніжний і смачний. А колір дає йому натуральний продукт, а не барвники, виходить ще й корисно! пробуйте, діліться враженнями і фотографіями, хай щастить!
- Яйце - 3 штуки (тісто)
- Цукор - 120 грам (тісто)
- Рослинна олія - 120 мілілітрів (тісто)
- Шпинат - 250 грам (тісто)
- Борошно пшеничне - 280 грам (тісто)
- Крохмаль - 20 грам (тісто)
- Розпушувач - 10 грам (тісто)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (тісто)
- Вершки для збивання - 500 грам (крем)
- Сир - 200 грам (крем)
- Цукор - 100 грам (крем)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (крем)
- Вода - 4 Ст. Ложки (просочення )
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (просочення )
- Цукор - 2 Ст. Ложки (просочення )
- Ягоди - За смаком (прикраса)
Підготуйте продукти. Для коржа продукти повинні бути кімнатної температури, а ось для крему - охолодженими.
Переберія і вимийте шпинат, частина листочків покладіть у високу чашу, влийте рослинне масло і пюріруйте зелень. Поступово додавайте листочки, поки весь шпинат чи не перетвориться в пюре.
Ось така красива шпинатному-масляна суміш виходить.
Яйця з цукром і ванільним цукром збийте міксером на високих оборотах до отримання пишної світлої маси. Збивати потрібно не менше 5-6 хвилин.
Готово, маса добре збільшилася в обсягах і посветлела.
Додавайте частинами в яєчну масу шпинатну і міксером з'єднувати.
Готово.
Борошно просійте, з'єднайте з крохмалем і розпушувачем. Введіть борошняну суміш в яєчну.
Тесто для коржа готово, воно в міру густе, але не круте. Розігрійте духовку до 170 градусів.
Застелите форму (діаметр 24 см) пергаментом, перелийте тісто і відправте в гарячу духовку на 50 хвилин.
Перевірте готовність бісквіта зубочисткою, якщо суха - готовий. Остудіть бісквіт повністю.
Вершки для збивання міксером доведіть до потрібної консистенції, вони в міру пишні і ніжні. Всипте цукор або пудру і частинами вводите вершковий (сирний) сир. Міксером з'єднувати.
Крем готовий.
Остиглий бісквіт поставте на блюдо або широку рівну тарілочку. Зріжте третину (верхівку), вона знадобиться для оформлення тортика. Зріжте коричневі боки.
Поставте кільце і посуньте за розміром бісквіта.
Просочіть бісквіт (гаряча вода + лимонний сік + цукор). Зверху розподіліть крем.
З верхівки (яку зрізали) беріть крихти і посипайте ними тортик.
Тортик готовий. Надішліть його на пару годинок в холодильник.
Через 2-3 години зніміть обережно кільце і прикрасьте ягодами торт. Приємного!
З наступаючим!