Торт «лісовий гість»
(покроковий рецепт з фото)
Дитяче свято важко уявити без десерту, особливо без красивого і смачного торта. І якщо ви збираєтеся влаштовувати подібний захід, то вам буде дуже цікавий мій рецепт. Читайте!
Дана випічка чимось нагадує знамените тістечко "картошка", але вдосконалене. А вся фішка тут в оздобленні, тому вам знадобиться кондитерський шприц або конверт. Прочитайте про те, як приготувати торт «Лісовий гість» у вигляді їжачка. Це гарний і простий десерт.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 360 грам(180 г - в тісто, 180 г - в вершках)
- Цукор - 120 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Арахіс - 100 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Funduk - 50 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Молоко згущене варене - 1 штука (банку)
- Яйце - 2 штуки
- Шоколадні краплі - 3 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко згущене - 2 Ст. Ложки
- Вода ledenaya - 2 Ст. Ложки
- Розчинна кава - 2 чайних ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки(0, 5 ст. Ложки - в крем для прикраси, 1, 5 ст. Ложки - для оформлення)
- Декор з мастики - За смаком
Спочатку займіться пісочним тістом. Холодне масло розітріть з сіллю і цукром. Далі додайте яйця і просійте борошно з розпушувачем. Замішайте тісто. Приберіть його в холодильник на 40 хвилин.
Тісто перейдіть через м'ясорубку. Перекладіть його на деко в довільній формі. Запікайте печиво при 190 градусах протягом 25 хвилин.
Поки печиво остигає, обсмажте все горіхи на сухій сковороді або підсушіть їх в мультіпечі.
2/3 тесту подрібніть руками так, щоб був розмір з 0, 5 см або трохи більше.
Час, що залишився печиво перетворите в крихту за допомогою блендера.
Зробіть крем. Розтопити масло, а потім з'єднайте його з вареним згущеним молоком. Добре перемішайте.
А тепер перемішайте великі частини печива з 2/3 крему, а також родзинками і трохи растолчённимі горіхами. Зробіть форму торта у вигляді "їжачка", як на фото. Із зовнішнього боку розрівняйте торт дрібною крихтою з кремом.
Прийшов час оформлення. Приготуйте крем. Перемішайте в воді какао і кави. Цю масу збийте з вершками і згущеним молоком за допомогою блендера або віночка.
Перекладіть крем в кондитерський шприц. Зробіть з нього оформлення у вигляді голок. "мордочку" посипте какао. На неї покладіть шоколадні краплі на місце очей і носа. Прикрасьте торт мастикою і додайте інші деталі за смаком.