Новорічний салат з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 15 хв.
Смачний салатик для новорічного столу я готувала з яловичої печінки з огірочками і картоплею. Заправлений майонезом, але можна зробити і зі сметаною з додаванням гірчиці. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
Перед варінням досвідчені господині рекомендують вимочувати яловичу печінку в молоці. Ця проста хитрість дозволяє зробити печінку м'якшою і видалити гіркоту, яка може бути. Тільки після вимочування потрібно видаляти плівку. Покладіть печінку в холодну воду, додайте пару пучок солі, lukovichku, можна корінь петрушки, якщо є. Варіть до готовності. Зберіть салат шарами, перемазуючи кожен майонезом, сіль і перець чорний використовуйте за смаком. Готовий салат можна прибрати в холодильник до потрібного години, а оформити вже перед самим столом. Отже, читайте докладніше мій рецепт, розповім, як приготувати"Новорічний салат з печінкою" !
- Яловича печінка - 500 грам
- Картопля - 400 грам
- Огірок маринований - 200 грам
- Горіхи волоські мелені - 0, 5 склянки
- Майонез - За смаком
- Зелень (кріп або петрушка) - За смаком
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
1. Підготуйте продукти. Картоплю відварити в"мундирі" , остудіть і очистіть. Яловичу печінку очистіть від плівок і відваріть в солоній воді протягом 30 хвилин.
2. Печінка натріть на крупній тертці.
3. Натріть картоплю на крупній тертці.
4. Натріть огірки на крупній тертці, утворився розсіл злийте.
5. Горіхи очистіть від шкарлупок.
6. Дрібно порубати їх ножем.
7. Візьміть великий салатник, застелите його харчовою плівкою, щоб не було повітряних бульбашок, тоді салатик буде гарної форми.
8. Розділіть всі продукти на дві частини. Покладіть перший шар картопляний, сіль-перець за смаком, майонезна сіточка.
9. Наступний шар - половина яловичої печінки, сіль перець, майонез.
10. Далі шар тертих огірків, його майонезом краще на накривати, щоб салат не"поплив" .
11. Далі повторіть всі верстви: картопляний, печінковий, огірковий. Ущільните ложкою салат.
12. Обережно переверніть салат на плоску тарілочку. Зніміть харчову плівку.
13. Змастіть майонезом з усіх боків і зверху. Сіль-перець за бажанням.
14. Притрусіть гарненько горіхами, особливо багато покладіть зверху. Прикрасьте зеленню, на майонез листочки петрушки добре приклеюються. Замість петрушки можна кропом прикрасити.
15. З наступаючим Новим роком!