Ніжний малиновий чізкейк з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пісочне тісто завжди було найкращою основою для пирогів з різною начинкою, і цей рецепт не виняток. Розповім, як приготувати ніжний малиновий чізкейк з хрусткою скоринкою на пісочному тісті.
Опис приготування:
Чізкейк можна по праву назвати самим ніжним сирним пирогом, особливо якщо підготувати сир перед випічкою (протерти його через сито або збити блендером). Сметана робить сирну масу ніжнішою, збиті яйця - повітряної, а малина надає їй родзинку. Основа з пісочного тіста тане в роті, особливо якщо подавати чізкейк до чаю або кави. Прикрасити таку випічку можна шоколадною глазур'ю, пісочної крихтою або ягодами.
- Борошно - 350 грам(300г в тісто, 50г в сирну масу)
- Крем - 160 грам(+2 ст. Ложки в тісто)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка(+100г в сирну масу)
- Яйце - 4 штуки(1 в тісто, 3 в сирну масу)
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Сир - 500 грам
- Малина - 300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. М'яке вершкове масло збийте блендером з цукровою пудрою, яйцем і сметаною до однорідного стану. Погасіть соду оцтом, додайте в масляну масу і через сито додайте борошно.
2. Тісто має вийти злегка крутим, тому його потрібно замісити руками на столі. Дайте тесту відпочити протягом 15 хвилин в холодильнику. Форму діаметром 20см застеліть пергаментом.
3. Тісто розкачати в тонкий коло діаметром 30-35 см і викладіть у форму, сформувавши боки. Поставте тісто в холодильник на 20 хвилин.
4. Приготуйте начинку: яйця збийте міксером з цукровою пудрою, додайте сметану, сіль, ванільний цукор (по бажанню), трохи борошна і знову добре збийте міксером. Невеликими частинами додайте сир, а в кінці додайте малину.
5. Перемішайте масу лопаткою. Викладіть сирну начинку в форму з пісочного тіста, вирівняйте поверхню і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час. Смачного!