Ніжний малиновий чізкейк з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне тісто завжди було найкращою основою для пирогів з різною начинкою, і цей рецепт не виняток. Розповім, як приготувати ніжний малиновий чізкейк з хрусткою скоринкою на пісочному тісті.
Чізкейк можна по праву назвати самим ніжним сирним пирогом, особливо якщо підготувати сир перед випічкою (протерти його через сито або збити блендером). Сметана робить сирну масу ніжнішою, збиті яйця - повітряної, а малина надає їй родзинку. Основа з пісочного тіста тане в роті, особливо якщо подавати чізкейк до чаю або кави. Прикрасити таку випічку можна шоколадною глазур'ю, пісочної крихтою або ягодами.
- Борошно - 350 грам(300г в тісто, 50г в сирну масу)
- Крем - 160 грам(+2 ст. Ложки в тісто)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка(+100г в сирну масу)
- Яйце - 4 штуки(1 в тісто, 3 в сирну масу)
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Сир - 500 грам
- Малина - 300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

1. М'яке вершкове масло збийте блендером з цукровою пудрою, яйцем і сметаною до однорідного стану. Погасіть соду оцтом, додайте в масляну масу і через сито додайте борошно.

2. Тісто має вийти злегка крутим, тому його потрібно замісити руками на столі. Дайте тесту відпочити протягом 15 хвилин в холодильнику. Форму діаметром 20см застеліть пергаментом.

3. Тісто розкачати в тонкий коло діаметром 30-35 см і викладіть у форму, сформувавши боки. Поставте тісто в холодильник на 20 хвилин.

4. Приготуйте начинку: яйця збийте міксером з цукровою пудрою, додайте сметану, сіль, ванільний цукор (по бажанню), трохи борошна і знову добре збийте міксером. Невеликими частинами додайте сир, а в кінці додайте малину.

5. Перемішайте масу лопаткою. Викладіть сирну начинку в форму з пісочного тіста, вирівняйте поверхню і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час. Смачного!