Неаполітанська піца
(покроковий рецепт з фото)
Любіть піцу? Тоді вам напевно буде цікаво дізнатися, як приготувати неаполітанську піцу. Це классічнскій італійський рецепт, придатний для приготування в домашніх умовах. Просто і смачно.
Якщо у вас немає свіжого базиліку, то можна використовувати сухий. Також на свій розсуд можна додати в начинку сухі ароматні трави або суміш трав (наприклад - прованських суміш).
Піцу не потрібно перевантажувати інгредієнтами. Ančous, моцарелла і соус зі свіжих томатів з цибулею - це ідеальна начинка для неаполітанської піци, яка забезпечує гармонійний смак.
- Борошно-крупчатка - 500 грам
- Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 20 грам
- Вода чиста тепла - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ančous - 3 штуки (тушки)
- Помідори - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20 штук
- Моцарелла - 300 грам
- Базилік свіжий - 1 пучок
- Чорний перець - За смаком
Жебрацтво 100 грамів борошна в миску, додайте туди 20 грамів дріжджів. Потім залийте до сухих інгредієнтів половину теплої води. Залиште цю закваску на 20 хвилин, а потім додайте решту води, борошно і оливкове масло. Залиште тісто підійти на годину, а потім вимісити його руками.
Вимийте анчоуси, дрібно їх наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку, дрібно наріжте м'якоть, також наріжте цибулю. На сковороду викладіть ці продукти і протушкувати на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
Розкачайте тісто качалкою, щоб пласт був завтовшки близько сантиметра. Потім тісто змастіть рослинною олією, викладіть на нього соус з томатів з цибулею і анчоусами. Наверх викладіть крупно нарізану моцарелу і нарізані оливки. Вимийте і просушіть базилік. Нарвіть його листочки, викладіть їх на тісто. За смаком поперчіть начинку для піци.
Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів. Піцу поставте в розігріту духовку і випікайте близько 25 хвилин. Потім дістаньте її, наріжте і подавайте на стіл.