Рецепт Неаполітанська піца фото

Неаполітанська піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Анчоус
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Випічка, Піца

Любіть піцу? Тоді вам напевно буде цікаво дізнатися, як приготувати неаполітанську піцу. Це классічнскій італійський рецепт, придатний для приготування в домашніх умовах. Просто і смачно.

Якщо у вас немає свіжого базиліку, то можна використовувати сухий. Також на свій розсуд можна додати в начинку сухі ароматні трави або суміш трав (наприклад - прованських суміш).

Піцу не потрібно перевантажувати інгредієнтами. Ančous, моцарелла і соус зі свіжих томатів з цибулею - це ідеальна начинка для неаполітанської піци, яка забезпечує гармонійний смак.

  • Борошно-крупчатка - 500 грам
  • Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 20 грам
  • Вода чиста тепла - 300 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ančous - 3 штуки (тушки)
  • Помідори - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Маслини - 20 штук
  • Моцарелла - 300 грам
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Чорний перець - За смаком
неаполітанська піца - фото крок 1
Жебрацтво 100 грамів борошна в миску, додайте туди 20 грамів дріжджів. Потім залийте до сухих інгредієнтів половину теплої води. Залиште цю закваску на 20 хвилин, а потім додайте решту води, борошно і оливкове масло. Залиште тісто підійти на годину, а потім вимісити його руками.
неаполітанська піца - фото крок 2
Вимийте анчоуси, дрібно їх наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку, дрібно наріжте м'якоть, також наріжте цибулю. На сковороду викладіть ці продукти і протушкувати на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
неаполітанська піца - фото крок 3
Розкачайте тісто качалкою, щоб пласт був завтовшки близько сантиметра. Потім тісто змастіть рослинною олією, викладіть на нього соус з томатів з цибулею і анчоусами. Наверх викладіть крупно нарізану моцарелу і нарізані оливки. Вимийте і просушіть базилік. Нарвіть його листочки, викладіть їх на тісто. За смаком поперчіть начинку для піци.
неаполітанська піца - фото крок 4
Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів. Піцу поставте в розігріту духовку і випікайте близько 25 хвилин. Потім дістаньте її, наріжте і подавайте на стіл.

Схожі рецепти