Рецепт Неаполітанська піца фото

Неаполітанська піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Анчоус
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Випічка , Піца
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть піцу? Тоді вам напевно буде цікаво дізнатися, як приготувати неаполітанську піцу. Це классічнскій італійський рецепт, придатний для приготування в домашніх умовах. Просто і смачно.

Опис приготування:

Якщо у вас немає свіжого базиліку, то можна використовувати сухий. Також на свій розсуд можна додати в начинку сухі ароматні трави або суміш трав (наприклад - прованських суміш).

Піцу не потрібно перевантажувати інгредієнтами. Ančous, моцарелла і соус зі свіжих томатів з цибулею - це ідеальна начинка для неаполітанської піци, яка забезпечує гармонійний смак.

  • Борошно-крупчатка - 500 грам
  • Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 20 грам
  • Вода чиста тепла - 300 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ančous - 3 штуки (тушки)
  • Помідори - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Маслини - 20 штук
  • Моцарелла - 300 грам
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Чорний перець - За смаком
неаполітанська піца - фото крок 1
Жебрацтво 100 грамів борошна в миску, додайте туди 20 грамів дріжджів. Потім залийте до сухих інгредієнтів половину теплої води. Залиште цю закваску на 20 хвилин, а потім додайте решту води, борошно і оливкове масло. Залиште тісто підійти на годину, а потім вимісити його руками.
неаполітанська піца - фото крок 2
Вимийте анчоуси, дрібно їх наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку, дрібно наріжте м'якоть, також наріжте цибулю. На сковороду викладіть ці продукти і протушкувати на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
неаполітанська піца - фото крок 3
Розкачайте тісто качалкою, щоб пласт був завтовшки близько сантиметра. Потім тісто змастіть рослинною олією, викладіть на нього соус з томатів з цибулею і анчоусами. Наверх викладіть крупно нарізану моцарелу і нарізані оливки. Вимийте і просушіть базилік. Нарвіть його листочки, викладіть їх на тісто. За смаком поперчіть начинку для піци.
неаполітанська піца - фото крок 4
Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів. Піцу поставте в розігріту духовку і випікайте близько 25 хвилин. Потім дістаньте її, наріжте і подавайте на стіл.

Схожі рецепти