Насолоджуйтесь їжею
(покроковий рецепт з фото)
Дивні хлопчики - шалено смачне, солодке і ароматні ласощі. Я хочу показати вам, як готувати рожевий рахат лукум, з додаванням полуничного сиропу, без желатину і штучних барвників.
Рахат-лукум або локум - ця дуже смачна східні солодощі. Лукума існує велика кількість, з різним складом інгредієнтів.
За даним рецептом у вас вийде дивно смачний і ніжний, а головне, натуральний і без барвників, насолода. Можна ласувати в пост, так як він без желатину. Готуйте з задоволенням!
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ягідний сироп - 100 мілілітрів (полуничний)
- Вода - 100 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 1/2 склянки
- Вода крижана - 1, 5 склянки
- Цукрова пудра, крохмаль - 1/2 склянки (в рівних частинах )
Підготуйте необхідні продукти.
Поставте варитися сироп. У каструлі з товстим дном змішайте 100мл води, 100мл клубнічного (або малинового) сиропу і 1, 5 склянки цукру, поставте на середній вогонь. Варіть до розчинення цукру, періодично помішуючи .
Крохмаль змішайте з крижаною водою, ретельно перемішайте і поставте на повільний вогонь. Варіть до загусання, періодично помішуючи. Коли крохмаль заварилася в густу масу, зніміть його з вогню.
Сироп закипів, приберіть пінку і зменшіть вогонь до мінімуму.
Варіть сироп до температури 130 градусів.
Якщо у вас немає термометра, перевірте сироп на "твердий кулька" . Капніть сироп в крижану воду, дістаньте карамельну краплю з води, сироп повинен скататися в кульку.
Якщо у вас немає термометра, перевірте сироп на "твердий кулька" . Капніть сироп в крижану воду, дістаньте карамельну краплю з води, сироп повинен скататися в кульку.
Тепер влийте сироп в крохмальну суміш, ретельно перемішуючи віночком, щоб не було грудочок.
Цей густий солодкий кисіль Уваров до загустіння на повільному вогні протягом 20-30 хвилин. Не забувайте помішувати!
За бажанням можна додати горішки до смаку.
Цей густий солодкий кисіль Уваров до загустіння на повільному вогні протягом 20-30 хвилин. Не забувайте помішувати!
За бажанням можна додати горішки до смаку.
Трохи остудіть масу і розлийте по формах, вистелений харчовою плівкою, розрівняйте. Залиште відкритою в холодильнику на ніч.
На наступний день робочу поверхню присипте сумішшю з цукрової пудри і крохмалю. Викладіть рахат-лукум,
Розріжте на кубики і обваляйте в суміші крохмалю і цукрової пудри.
Рахат-лукум готовий! Смачного!