Тірамісу з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам трохи змінений рецепт всіма улюбленого десерту: готуємо до чаю або кави повітряний і ніжний тірамісу з вишнею!
Купила на днях велику упаковку савоярді по акції і вирішила приготувати тірамісу, у нас його дуже люблять. Також ми заготовляємо вишню на зиму морожену, тому вирішила спробувати застосувати і зробити тірамісу з вишнею. До речі, для його приготування вишня може бути і свіжої, і у вигляді варення (тільки, щоб ягоди цілими були важливо). Дивіться далі рецепт.
- Savojardi - 300-400 грам
- Маскарпоне - 500 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Цукор - 400 грам
- Какао - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Спочатку збийте вершки з цукром.
Додайте сир маскарпоне і ще раз збийте все. Крем на очах загусне.
Починаємо займатися складанням тірамісу: дно форми змастіть кремом. Печиво савоярді швидко умочуйте в охолодженому кави, а потім викладайте в форму. Проміжки заповніть вишнею. Якщо вишня заморожена була або консервована - максимально відіжміть її. Поверх рівномірно нанесіть крем.
Потім знову шар савоярді і вишні.
І акуратно останнім шаром нанесіть крем, що залишився. Можете відразу посипати какао-порошком і відправити в холодильник. Але я посипаю зазвичай перед подачею.
Ось так виглядає тірамісу з вишнею з боку. Зберігайте його в холодильнику до подачі.
До речі, можете прикрасити свіжими або карамелезірованнимі вишнями. Смачного!