Віденський вишневий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже вишуканий пиріг з тонким ароматом мигдалю і легкою кислинкою вишні. Зовсім не нудотний, тому навіть ті, хто не дуже любить солодке, із задоволенням поласують цим чудовим десертом.
Цей пиріг вже давно визнаний міжнародним, настільки популярним він став у багатьох країнах по всьому світу. Якщо і ви хочете дізнатися, як приготувати віденський вишневий пиріг, то досить просто слідувати вказівкам з цього рецепта.
- Вишня - 400 грам (свіжа або заморожена)
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 190 грам (розм'якшене)
- Цукор невеликий - 140 грам (або цукрова пудра)
- Яйця - 4 штуки
- Мигдаль різаний - 100 грам
- Пудра цукрова - 50 грам
- Мед - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

Для того, щоб спекти коржик, вам необхідно збити масло з цукром на високій швидкості міксера. Додайте курячі яйця, бджолиний мед і просіяне борошно. Всипте сіль і розпушувач. Замісити тісто, викладіть його в роз'ємну форму, змащену вершковим маслом.

Викладіть щільним шаром на тісто вишню. Якщо вона заморожена, попередньо розморозити її та злийте зайву рідину. Поверх ягід викладіть рубаний мигдаль. Переважно, якщо це будуть мигдальні пластівці, так як виглядають вони більш естетично.

Випікайте пиріг до готовності протягом сорока хвилин в розігрітій до ста сімдесяти градусів духовці. Готовий пиріг потрібно остудити і рясно посипати цукровою пудрою.