Рецепт Віденський пиріг фото

Віденський пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Ягоди, Горіхи, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пироги

Хочу поділитися з вами дуже простий ідеєю, як приготувати віденський пиріг з ягодами і горіхами. Це неймовірно ніжний, апетитний і приголомшливо смачний десерт до чаю для всієї родини.

Хочу звернути вашу увагу, що найкращий варіант для начинки - вишня, однак при бажанні ви можете експериментувати і використовувати будь-які ягоди, які вам більше до душі. Мигдальні пелюстки - невід'ємний інгредієнт, тому обов'язково використовуйте їх.

Читайте рецепт і дивіться, як приготувати віденський пиріг.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Вишня - 2 склянки (свіжа або заморожена)
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Пелюстки мигдалю - 50 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 150 грам (краще взяти коричневий)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка (для прикраси при подачі)
  • Арахіс - 120 грам
віденський пиріг - фото крок 1
1. Насамперед включіть її і встановіть температуру 180 градусів. Якщо берете заморожену вишню, необхідно розморозити її. У глибоку миску надішліть розм'якшене вершкове масло (трішки залиште для змащування форми) і цукор. Розітріть до однорідності.
віденський пиріг - фото крок 2
2. Окремо збийте з дрібкою солі яйця. Додайте їх в мисочку і перемішайте. Для аромату рекомендую додати цедру лимона.
віденський пиріг - фото крок 3
3. Очищений смажений арахіс подрібніть до стану борошна.
віденський пиріг - фото крок 4
4. Додайте в мисочку подрібнений арахіс і просіяне з розпушувачем борошно. Все ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
віденський пиріг - фото крок 5
5. У змащену маслом форму викладіть тісто. Зверху розподіліть ягоди без кісточки і присипте пелюстками мигдалю. Надішліть форму в духовку і випікайте хвилин 30-40 до румяности. Після добре остудіть і перед подачею присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти