Віденський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите яблука, обов'язково приготуйте віденський яблучний пиріг. Пісочне тісто і ніжна яблучною начинкою не залишать вас байдужими, а цедра цитрусових подарує дуже приємний аромат.
Раджу вам дізнатися, як приготувати віденський яблучний пиріг, ніжний пиріг, який не тільки прикрасить ваш стіл, але і вразить усіх своїм ароматом і вологою текстурою. Основа з пісочного тіста в поєднанні з яблучно-вершковою начинкою припадуть до смаку кожному. За бажанням додайте корицю, ванілін або імбир для більш насиченого запаху. Обов'язково візьміть кисло-солодкі яблука, вони будуть дуже добре поєднуватися з солодкою заливкою.
- Борошно - 300 грам(200 г - в тісто, 100 г - в начинку)
- Цукор - 225 грам(100 г - в тісто, 125 г - в начинку)
- Вершкове масло - 175 грам(125 г - в тісто, 50 г - в начинку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 2 штуки (по одному в начинку і в тісто)
- Вершки від 30% - 300 мілілітрів
- Цедра лимону - 1 штука
- Яблука кисло-солодкі - 4-5 штук
1. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з розпушувачем, нарізаним кубиками маслом. Розітріть масу в крихту. Додайте збите з цукром яйце.
2. Змішайте тісто і перекладіть його в змащену вершковим маслом і присипану борошном форму. Рівномірно розподіліть тісто по дну і бортах форми.
3. Поставте основу в холодильник на 30 хвилин і приготуйте начинку: вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром за допомогою міксера, додайте яйце, вершки і добре змішайте міксером.
4. Додайте просіяне борошно і акуратно перемішайте лопаткою. Додайте цедру лимона. Яблука очистіть від шкірки і наріжте великими часточками.
5. На основу викладіть яблука, рівномірно їх розподілити і залийте заливкою. Зверху посипте коричневим цукром для красивої скоринки. Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
6. Потім випікайте при температурі 180 градусів ще 30 хвилин. Залиште пиріг у формі до повного охолодження, після чого акуратно витягніть його на тарілку. Смачного!