Віденський яблучний штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний австрійський рецепт яблучного штруделя.
Кількість порцій: 3-4
- Мука - 300 грам (тісто)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Олія - 30 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Яблуко - 6 штук (начинка)
- Цедра лимона - 1 штука
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Родзинки - 1 щіпка
Тісто: Змішуємо інгредієнти для тіста. Місіть вручну. Сформуйте липкий шар, змастіть маслом і залиште на 1 час.
Змішуємо всі інгредієнти для начинки. Злийте зайвий сік перед заправкою.
По закінченню 1 годину, розкачати тісто тонким листом. Посипте трохи борошна на робочу поверхню столу для того, щоб уникнути прилипання.
Гарненько розтягніть тісто руками.
Викладаємо хлібні крихти і начинку на тісто.
Загортаємо пиріг начинкою всередину.
Ми залишаємо трохи місця з одного краю.
Навертаються залишився край на попередній. Викладаємо штрудель в духовку і випікаємо близько 90 хвилин при 180 градусах.
Зверху посипати цукровою пудрою.