Віденський штрудель з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Віденський штрудель з яблуками - це популярний десерт, який можна зустріти в багатьох кав'ярнях. Його готують або з вишнями, або з яблуками. Ще в штрудель додають горішки і сухофрукти.
Для цього рецепта вам знадобиться готове слоено-дріжджове тісто, яке можна легко купити в будь-якому супермаркеті. Також, якщо у вас є час і бажання, ви можете приготувати тісто самостійно. Любителі спецій і прянощів можуть додати в начинку гвоздику і корицю. Щоб дізнатися, як приготувати віденський штрудель з яблуками, ви можете прочитати цей рецепт.
- Тісто листкове - 300 грам
- Яблука - 500 грам
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи волоські - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - За смаком
Яблука вимийте, очистіть від шкірки, видаліть з них серцевину і наріжте фрукти на невеликі шматочки або слайси. Викладіть їх в миску, додайте до них промиті родзинки і рубані волоські горіхи.
Листково-дріжджове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий пласт, присипаючи робочу поверхню борошном. Дістаньте з холодильника вершкове масло, дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі, щоб воно підтануло. Змастіть маслом поверхню розкачане тісто.
Викладіть на тісто яблука з родзинками і горіхами. Рівномірно розподіліть начинку по всій поверхні тіста і посипте її цукром.
Акуратно підніміть тісто за краї і скрутіть в рулет. Робити це необхідно дуже акуратно, інакше тонке тісто може легко порватися.
Змастіть поверхню рулету вершковим маслом, присипте цукром. Викладіть штрудель на деко, який необхідно попередньо застелити пергаментом. Запікайте його тридцять хвилин при двохсот градусах.