Рецепт Віденський штрудель з яблуками фото

Віденський штрудель з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Струдель
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Віденський штрудель з яблуками - це популярний десерт, який можна зустріти в багатьох кав'ярнях. Його готують або з вишнями, або з яблуками. Ще в штрудель додають горішки і сухофрукти.

Опис приготування:

Для цього рецепта вам знадобиться готове слоено-дріжджове тісто, яке можна легко купити в будь-якому супермаркеті. Також, якщо у вас є час і бажання, ви можете приготувати тісто самостійно. Любителі спецій і прянощів можуть додати в начинку гвоздику і корицю. Щоб дізнатися, як приготувати віденський штрудель з яблуками, ви можете прочитати цей рецепт.

  • Тісто листкове - 300 грам
  • Яблука - 500 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Горіхи волоські - 30 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукор - За смаком
віденський штрудель з яблуками - фото крок 1
Яблука вимийте, очистіть від шкірки, видаліть з них серцевину і наріжте фрукти на невеликі шматочки або слайси. Викладіть їх в миску, додайте до них промиті родзинки і рубані волоські горіхи.
віденський штрудель з яблуками - фото крок 2
Листково-дріжджове тісто необхідно розморозити і розкачати в тонкий пласт, присипаючи робочу поверхню борошном. Дістаньте з холодильника вершкове масло, дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі, щоб воно підтануло. Змастіть маслом поверхню розкачане тісто.
віденський штрудель з яблуками - фото крок 3
Викладіть на тісто яблука з родзинками і горіхами. Рівномірно розподіліть начинку по всій поверхні тіста і посипте її цукром.
віденський штрудель з яблуками - фото крок 4
Акуратно підніміть тісто за краї і скрутіть в рулет. Робити це необхідно дуже акуратно, інакше тонке тісто може легко порватися.
віденський штрудель з яблуками - фото крок 5
Змастіть поверхню рулету вершковим маслом, присипте цукром. Викладіть штрудель на деко, який необхідно попередньо застелити пергаментом. Запікайте його тридцять хвилин при двохсот градусах.

Схожі рецепти