Віденський пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Класичний віденський пиріг готують з яблуком, але любителям випічки зі свіжої або консервованої вишнею сподобається і такий варіант - хрустке пісочне тісто чудово поєднується з соковитою вишнею.
Пропоную простий варіант, як приготувати віденський пиріг з вишнею швидко і просто в домашніх умовах. Тісто для цього пирога не може не вийти, адже його неможливо зіпсувати! Просто змішуються всі інгредієнти, маса доводиться до однорідності і викладається в форму для запікання. Зверху викладається начинка. Усе, пиріг відправляється в духовку на 30-40 хвилин, за цей час потрібно встигнути приготувати ароматний чай і зібрати всіх рідних за столом.
- Вишня консервована - 400 грам
- Борошно - 320 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 140 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця змішайте з цукром до однорідного стану. Занадто сильно не збивайте, в цьому немає необхідності.
Розтопити вершкове масло, додайте його в яєчну суміш.
Розпушувач змішайте з борошном і введіть в тісто. Добре замісити тісто ложкою або ручним віночком.
Тісто викладіть у форму для запікання, розрівняйте. Зверху розподіліть вишню, злегка придавивши її пальцями.
Запікайте пиріг в духовці при температурі 180 градусів до сухої скіпки (приблизно 30-40 хвилин).