Рецепт Віденський пиріг з вишнею фото

Віденський пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Ягоди, Пісочне тісто, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, На сніданок
Випічка, Пироги

Класичний віденський пиріг готують з яблуком, але любителям випічки зі свіжої або консервованої вишнею сподобається і такий варіант - хрустке пісочне тісто чудово поєднується з соковитою вишнею.

Пропоную простий варіант, як приготувати віденський пиріг з вишнею швидко і просто в домашніх умовах. Тісто для цього пирога не може не вийти, адже його неможливо зіпсувати! Просто змішуються всі інгредієнти, маса доводиться до однорідності і викладається в форму для запікання. Зверху викладається начинка. Усе, пиріг відправляється в духовку на 30-40 хвилин, за цей час потрібно встигнути приготувати ароматний чай і зібрати всіх рідних за столом.

  • Вишня консервована - 400 грам
  • Борошно - 320 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 140 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
віденський пиріг з вишнею - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
віденський пиріг з вишнею - фото крок 2
Яйця змішайте з цукром до однорідного стану. Занадто сильно не збивайте, в цьому немає необхідності.
віденський пиріг з вишнею - фото крок 3
Розтопити вершкове масло, додайте його в яєчну суміш.
віденський пиріг з вишнею - фото крок 4
Розпушувач змішайте з борошном і введіть в тісто. Добре замісити тісто ложкою або ручним віночком.
віденський пиріг з вишнею - фото крок 5
Тісто викладіть у форму для запікання, розрівняйте. Зверху розподіліть вишню, злегка придавивши її пальцями.
віденський пиріг з вишнею - фото крок 6
Запікайте пиріг в духовці при температурі 180 градусів до сухої скіпки (приблизно 30-40 хвилин).

Схожі рецепти