Mxali
(покроковий рецепт з фото)
Буряковий салат Мхалі дуже смачний і корисний. Грузинські страви наповнені різними прянощами, так само і Мхалі, приготуємо з травами і пряними ароматами. Маринад для салату має неймовірний запах.
Салат виходить насичений ароматами і трохи гострий. Кількість прянощів і перцю корегуйте на свій смак. Оливкової олії в оригінальному рецепті немає, але, масло надає особливого смаку салату, збагачує його. Спробуйте без масла і з маслом, потім вибирайте.
- Буряк - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Горіхи волоські - 5-6 штук
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець червоний мелений - 1 щіпка
- Хміль-сунелі - 2 щіпки
- Коріандр мелений - 1 щіпка
- Масло оливкове - За смаком

Підготуємо інгредієнти.

Буряк варимо, чистимо і тремо на крупній тертці.

Цибулю нарізаємо тонко, обдаємо його окропом і додаємо в піалу до буряка.

Готуємо маринад. У піалу насипаємо нарізану зелень.

Додаємо колоті горіхи і сіль.

Далі, насипаємо подрібнені прянощі і пропущений через прес часник.

Додаємо винний оцет і трохи оливкового масла. Перемішуємо.

Пряний маринад перекладаємо в піалу з буряком і цибулею. Все перемішуємо.

Ароматний грузинський салат Мхалі готовий. Смачного!