Мусака з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не любить баклажани - мусака з капусти. Ця страва досить просте і економне. Готувати його можна можна в будь-який час року.
Традиційно мусака готується з баклажан, але якось в рецептах молдавської кухні я знайшла саме такий варіант мусака - з капусти. Вирішила приготувати і мені сподобався результат. З тих пір готую мусака з капустою у цій простому рецептом. Виходить досить просте і ситне блюдо. Розповідаю, як приготувати мусака з капустою.
1.Цибулю і моркву чистимо і моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.
2. Обсмажуємо на рослинному маслі фарш з цибулею і морквою до готовності, солимо і перчимо до смаку.
3. В обсмажений фарш додаємо сметану і сирі яйця і добре перемішуємо.
4. Капусту розбираємо на листя і відварюємо їх хвилин за 5 в підсоленій воді.
5. Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями.
6. Викладаємо шарами капусту і фарш. Верхній шар повинен вийти капустяним.
7. Змащуємо верхній шар сметаною і посипаємо натертим сиром.
8. Запікаємо в духовці при 180-200 градусах хвилин 30.
Готову запіканку можна подавати зі сметаною або томатним соусом. Смачного!
- Капуста білокачанна - 300-400 грам
- Фарш - 300-400 грам (будь-який )
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука (невелика)
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 1/2 склянки(1 столову ложку залишити для змащування верху, інше - для начинки з фаршу)
- Яйця - 2 штуки
- Сухарі мелені - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сир - 75 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
1.Цибулю і моркву чистимо і моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.
2. Обсмажуємо на рослинному маслі фарш з цибулею і морквою до готовності, солимо і перчимо до смаку.
3. В обсмажений фарш додаємо сметану і сирі яйця і добре перемішуємо.
4. Капусту розбираємо на листя і відварюємо їх хвилин за 5 в підсоленій воді.
5. Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями.
6. Викладаємо шарами капусту і фарш. Верхній шар повинен вийти капустяним.
7. Змащуємо верхній шар сметаною і посипаємо натертим сиром.
8. Запікаємо в духовці при 180-200 градусах хвилин 30.
Готову запіканку можна подавати зі сметаною або томатним соусом. Смачного!