Рецепт Мусака з капустою фото

Мусака з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Для тих, хто не любить баклажани - мусака з капусти. Ця страва досить просте і економне. Готувати його можна можна в будь-який час року.

Традиційно мусака готується з баклажан, але якось в рецептах молдавської кухні я знайшла саме такий варіант мусака - з капусти. Вирішила приготувати і мені сподобався результат. З тих пір готую мусака з капустою у цій простому рецептом. Виходить досить просте і ситне блюдо. Розповідаю, як приготувати мусака з капустою.

1.Цибулю і моркву чистимо і моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.

2. Обсмажуємо на рослинному маслі фарш з цибулею і морквою до готовності, солимо і перчимо до смаку.

3. В обсмажений фарш додаємо сметану і сирі яйця і добре перемішуємо.

4. Капусту розбираємо на листя і відварюємо їх хвилин за 5 в підсоленій воді.

5. Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями.

6. Викладаємо шарами капусту і фарш. Верхній шар повинен вийти капустяним.

7. Змащуємо верхній шар сметаною і посипаємо натертим сиром.

8. Запікаємо в духовці при 180-200 градусах хвилин 30.

Готову запіканку можна подавати зі сметаною або томатним соусом. Смачного!

  • Капуста білокачанна - 300-400 грам
  • Фарш - 300-400 грам (будь-який )
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука (невелика)
  • Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
  • Крем - 1/2 склянки(1 столову ложку залишити для змащування верху, інше - для начинки з фаршу)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сухарі мелені - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Сир - 75 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
Традиційно мусака готується з баклажан, але якось в рецептах молдавської кухні я знайшла саме такий варіант мусака - з капусти. Вирішила приготувати і мені сподобався результат. З тих пір готую мусака з капустою у цій простому рецептом. Виходить досить просте і ситне блюдо. Розповідаю, як приготувати мусака з капустою.

1.Цибулю і моркву чистимо і моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.

2. Обсмажуємо на рослинному маслі фарш з цибулею і морквою до готовності, солимо і перчимо до смаку.

3. В обсмажений фарш додаємо сметану і сирі яйця і добре перемішуємо.

4. Капусту розбираємо на листя і відварюємо їх хвилин за 5 в підсоленій воді.

5. Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями.

6. Викладаємо шарами капусту і фарш. Верхній шар повинен вийти капустяним.

7. Змащуємо верхній шар сметаною і посипаємо натертим сиром.

8. Запікаємо в духовці при 180-200 градусах хвилин 30.

Готову запіканку можна подавати зі сметаною або томатним соусом. Смачного!

Схожі рецепти