Морські гребінці
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти давно вже з'явилися на наших столах. Однак якщо креветки і кальмари знайомі багатьом, то морський гребінець знають далеко не всі. Сьогодні я розповім як приготувати цей вишуканий молюск.
Морські гребінці потрібно правильно приготувати, щоб на виході вийшло відмінне блюдо. Є кілька секретів як зберегти відмінний смак цього делікатного продукту: розморожувати морепродукт слід при кімнатній температурі, перед приготуванням опустити їх на чверть години в холодне молоко, розбавлене водою в пропорції 1:1. Також гребінці не терплять тривалої термообробки. На нашу рецептом їх потрібно обсмажувати в маслі всього лише 3 хвилини. Додати трохи кислинки лимонного соку, пряність і гостроту імбиру, і відмінне блюдо з морепродуктів готове!
- Морські гребінці - 8 штук (великі королівські гребінці)
- Слівоное масло - 15 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Зеоений цибулю - 1/2 пучка
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Імбир - 10 грам
- Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
1
Гребінці промийте та висушіть рушником. Зелену цибулю промийте і поріжте. Імбир поріжте соломкою.
2
На розігріту сковороду додайте 1 ложку рослинного масла і обсмажте гребінці протягом 3 хвилин.
3
Коли гребінці обсмажаться, дістаньте їх і викладіть на тарілку.
4
У сковороду, на якій смажилися гребінці додайте залишився рослинне масло, вершкове масло, зелена цибуля і куркуму. Прогрійте кілька хвилин.
5
Далі влийте вино і додайте імбир. Коли все закипить, додайте гребінці, приправити сіллю, поперчіть і подавайте на стіл.
6
Смачного!