Рецепт Морські гребінці фото

Морські гребінці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Солоне
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.

Морепродукти давно вже з'явилися на наших столах. Однак якщо креветки і кальмари знайомі багатьом, то морський гребінець знають далеко не всі. Сьогодні я розповім як приготувати цей вишуканий молюск.

Опис приготування:

Морські гребінці потрібно правильно приготувати, щоб на виході вийшло відмінне блюдо. Є кілька секретів як зберегти відмінний смак цього делікатного продукту: розморожувати морепродукт слід при кімнатній температурі, перед приготуванням опустити їх на чверть години в холодне молоко, розбавлене водою в пропорції 1:1. Також гребінці не терплять тривалої термообробки. На нашу рецептом їх потрібно обсмажувати в маслі всього лише 3 хвилини. Додати трохи кислинки лимонного соку, пряність і гостроту імбиру, і відмінне блюдо з морепродуктів готове!

  • Морські гребінці - 8 штук (великі королівські гребінці)
  • Слівоное масло - 15 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Зеоений цибулю - 1/2 пучка
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Імбир - 10 грам
  • Сухе біле вино - 2 Ст. Ложки
1
Гребінці промийте та висушіть рушником. Зелену цибулю промийте і поріжте. Імбир поріжте соломкою.
2
На розігріту сковороду додайте 1 ложку рослинного масла і обсмажте гребінці протягом 3 хвилин.
3
Коли гребінці обсмажаться, дістаньте їх і викладіть на тарілку.
4
У сковороду, на якій смажилися гребінці додайте залишився рослинне масло, вершкове масло, зелена цибуля і куркуму. Прогрійте кілька хвилин.
5
Далі влийте вино і додайте імбир. Коли все закипить, додайте гребінці, приправити сіллю, поперчіть і подавайте на стіл.
6
Смачного!

Схожі рецепти