Морські гребінці з фондю з цибулі-порею
(покроковий рецепт з фото)
У цьому вершковому блюді, цибуля-порей спочатку готують окремо. Гребінці смажаться, а потім цибулю-порей підігрівається з вершками в цій же сковороді, щоб ввібрати в себе всі смаки.
Кількість порцій: 4
- Гребінці - 24 штук
- Цибуля-пористий - 4 штуки
- Luk-salotų - 1 штука
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Вершки - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - - скибочок
- Сіль, перець - - За смаком
Помити гребінці і покласти обсихати на рушник
Дрібно нарізати цибулю-порей і цибулю-шалот. Розігріти на сковороді 4 столові ложки оливкової олії, додати нарізану цибулю-шалот, сіль і перець. Смажити 1 або 2 хвилини.
Додати нарізану цибулю-порей, добре розмішати і смажити.
Додати нарізану цибулю-порей, добре розмішати і смажити.
Додати 100 мл вершків, добре перемішати, додати сіль і перець. Вимкніть вогонь, поки вершки НЕ загустеют. Зняти з вогню.
У сковороді нагріти 2 столові ложки оливкової олії. Додати гребінці по одному, розміщуючи їх так, щоб вони не торкалися одне одного.
Злегка посолити, щедро поперчити, і смажити гребінці 2 або 3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
Злегка посолити, щедро поперчити, і смажити гребінці 2 або 3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
Потім розкласти їх відразу на гарячі тарілки, прикрити алюмінієвою фольгою.
У сковороду після гребінців влити 150 мл вершків і поставити на сильний вогонь.
Як тільки вершки закиплять, викласти цибулю-порей і залишити смажити ще одну або дві хвилини.
Як тільки вершки закиплять, викласти цибулю-порей і залишити смажити ще одну або дві хвилини.
Розкрийте гребінці, налий фондю з цибулі-порей поруч з гребінцями і подавайте.