Рецепт Морські гребінці з фондю з цибулі-порею фото

Морські гребінці з фондю з цибулі-порею
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

У цьому вершковому блюді, цибуля-порей спочатку готують окремо. Гребінці смажаться, а потім цибулю-порей підігрівається з вершками в цій же сковороді, щоб ввібрати в себе всі смаки.

Кількість порцій: 4
  • Гребінці - 24 штук
  • Цибуля-пористий - 4 штуки
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - - скибочок
  • Сіль, перець - - За смаком
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 1
Помити гребінці і покласти обсихати на рушник
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 2
Дрібно нарізати цибулю-порей і цибулю-шалот. Розігріти на сковороді 4 столові ложки оливкової олії, додати нарізану цибулю-шалот, сіль і перець. Смажити 1 або 2 хвилини.
Додати нарізану цибулю-порей, добре розмішати і смажити.
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 3
Додати 100 мл вершків, добре перемішати, додати сіль і перець. Вимкніть вогонь, поки вершки НЕ загустеют. Зняти з вогню.
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 4
У сковороді нагріти 2 столові ложки оливкової олії. Додати гребінці по одному, розміщуючи їх так, щоб вони не торкалися одне одного.
Злегка посолити, щедро поперчити, і смажити гребінці 2 або 3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 5
Потім розкласти їх відразу на гарячі тарілки, прикрити алюмінієвою фольгою.
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 6
У сковороду після гребінців влити 150 мл вершків і поставити на сильний вогонь.
Як тільки вершки закиплять, викласти цибулю-порей і залишити смажити ще одну або дві хвилини.
морські гребінці з фондю з цибулі-порею - фото крок 7
Розкрийте гребінці, налий фондю з цибулі-порей поруч з гребінцями і подавайте.

Схожі рецепти