Креветки і морські гребінці з часником
(покроковий рецепт з фото)
Креветки і морські гребінці з часником - дуже ароматна і смачна закуска, популярна в регіоні Середземного моря, де девіз кулінарії - це "швидко, просто, смачно! & Quot.
Якщо любите смак морепродуктів - то креветки і морські гребінці з часником вам повинні сподобатися. Як основне блюдо вони навряд чи згодяться, а ось як аперитив або гаряча закуска - саме те. Подібні закуски дуже популярні на березі Середземного моря, особисто пробувала такі в Італії - дуже сподобалось, при тому що готується все дуже навіть просто. Спробуйте!
- Морські гребінці - 6 штук
- Тигрові креветки - 6 штук
- Борошно - 20 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Гілочки базиліка - 3 штуки
- Лимонний сік - 20 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
Морські гребінці і креветки помити і очистити, потім - посолити і поперчити за смаком. У сковороді розігріваємо оливкове масло, кидаємо туди наші морепродукти.
Обсмажуємо з одного боку, не перемішуючи, 3 хвилини на середньому вогні. Потім перевертаємо і додаємо подрібнений часник і базилік.
Гарненько перемішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
Перед подачею скропити лимонним соком. Подавати в гарячому вигляді. Приємного!