Морські гребінці смажені
(покроковий рецепт з фото)
Деякі продукти з'являються у нас на столі не часто, тому підходити до вибору рецепта з ними варто грунтовно. До таких інгредієнтів відносяться гребінці, м'ясисті і дуже смачні морепродукти.
Звичайно ж, в свіжому вигляді гребінці не завжди можна дістати, тому можна взяти заморожені. Тоді буде необхідно розморозити пачку. Але для початку вам знадобиться дізнатися про те, як приготувати морські гребінці смажені. У класичному варіанті до них додають оливкове масло, сік лимона і трохи спецій. Так найбільш смачно!
- Гребінці морські - 400 грам
- Кунжут - 20 грам
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лимон - 1 штука
До розмороженим гребінцям додайте сіль і перець.
Перекладіть гребінці в миску. Влийте до них масло. Перемішайте. Залиште маринуватися морепродукти в холодильнику на 20 хвилин.
В цей час підсмажте кунжут на сухій сковороді до рум'яного кольору.
Підготовлені гребінці обсмажте на сухій сковороді, найкраще гриль, з двох сторін до рум'яної скоринки.
Блюдо полийте олією з маринаду і соком лимона. Додайте зверху кунжут і перець. Смачного!