Морські гребінці з крупою і шафраном
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування морських гребінців з крупою кус-кус, heresom і shafranom.
Приправити гребінці з обох сторін 1 чайної ложки солі і перцю. Нагріти 2 столові ложки масла в каструлі на середньому вогні. Додати гребінці і смажити до золотисто-коричневого кольору, близько 1 хвилини з кожного боку. Використовуйте масло в разі потреби. Коли гребінці будуть готові, злити жир, залишився в каструлі. Відкласти гребінці в сторону.
Додати в каструлю херес. Варити на повільному вогні, поки херес не зменшиться на дві третини. Додати курячий бульйон, вершкове масло, шафран, чебрець і залишилися 1/2 чайної ложки солі. Довести до кипіння, додати кус-кус. Накрити каструлю кришкою і зняти з вогню. Дати постояти протягом 5 хвилин. Додати приправи, якщо це необхідно. Подавати кус-кус з гребінцями.
- Морських гребінців - 450 грам
- Солі - 5, 5 чайних ложки
- Свежемолотого перцю - 1/4 чайних ложки
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Сухого хересу - 1/4 склянки
- Курячого бульйону - 2 1/2 склянки
- Вершкового масла - 3 Ст. Ложки
- Шафран - 1 щіпка
- Свіжого чебрецю - 1 Ст. Ложка
Додати в каструлю херес. Варити на повільному вогні, поки херес не зменшиться на дві третини. Додати курячий бульйон, вершкове масло, шафран, чебрець і залишилися 1/2 чайної ложки солі. Довести до кипіння, додати кус-кус. Накрити каструлю кришкою і зняти з вогню. Дати постояти протягом 5 хвилин. Додати приправи, якщо це необхідно. Подавати кус-кус з гребінцями.