Рецепт Морозиво з журавлиною фото

Морозиво з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
Для дітей, Десерт
Десерти, Морозиво

Якщо хочеться поласувати простим в приготуванні, але дуже смачним морозивом, то пропоную приготувати морозиво з журавлиною. Рецепт журавлинного морозива дуже простий і складається всього з двох кроків.

1. Беремо чотири жовтка, 50 грамів цукрової пудри, і збиваємо їх до білого. Додаємо туди ж солодке вино, і цю миску ставимо в водяну баню. Готуємо 10 хвилин, поки не утвориться заварний крем. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.

2. В іншу маленьку каструльку додаємо журавлину і горілку, варимо близько 4 хвилин, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо.

3. В іншій мисці збиваємо вершки і 50 грамів цукрової пудри. Відставляємо.

4. Частину, що залишилася цукрову пудру кладемо в каструлю, заливаємо 150 мл води, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин - поки сироп не загусне.

5. Збиваємо білки до піни і по чуть-чуть, тонкою цівкою вливаємо туди весь цукровий сироп.

6. Заварний крем додаємо в збиті вершки, сюди ж додаємо клюквенно-горілчану суміш. Все це справа занурюємо в контейнер для заморозки і відправляємо в морозильну камеру на 3-4 годину. Готово!


  • Яйце - 4 штуки
  • Цукрова пудра - 175 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Солодке вино- 300 мілілітрів
  • Горілка - 125 мілілітрів
  • Журавлина - 100 грам
  • Жирні вершки - 300 мілілітрів
1. Беремо чотири жовтка, 50 грамів цукрової пудри, і збиваємо їх до білого. Додаємо туди ж солодке вино, і цю миску ставимо в водяну баню. Готуємо 10 хвилин, поки не утвориться заварний крем. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.

2. В іншу маленьку каструльку додаємо журавлину і горілку, варимо близько 4 хвилин, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо.

3. В іншій мисці збиваємо вершки і 50 грамів цукрової пудри. Відставляємо.

4. Частину, що залишилася цукрову пудру кладемо в каструлю, заливаємо 150 мл води, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин - поки сироп не загусне.

5. Збиваємо білки до піни і по чуть-чуть, тонкою цівкою вливаємо туди весь цукровий сироп.

6. Заварний крем додаємо в збиті вершки, сюди ж додаємо клюквенно-горілчану суміш. Все це справа занурюємо в контейнер для заморозки і відправляємо в морозильну камеру на 3-4 годину. Готово!

Схожі рецепти