Морозиво з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться поласувати простим в приготуванні, але дуже смачним морозивом, то пропоную приготувати морозиво з журавлиною. Рецепт журавлинного морозива дуже простий і складається всього з двох кроків.
1. Беремо чотири жовтка, 50 грамів цукрової пудри, і збиваємо їх до білого. Додаємо туди ж солодке вино, і цю миску ставимо в водяну баню. Готуємо 10 хвилин, поки не утвориться заварний крем. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.
2. В іншу маленьку каструльку додаємо журавлину і горілку, варимо близько 4 хвилин, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо.
3. В іншій мисці збиваємо вершки і 50 грамів цукрової пудри. Відставляємо.
4. Частину, що залишилася цукрову пудру кладемо в каструлю, заливаємо 150 мл води, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин - поки сироп не загусне.
5. Збиваємо білки до піни і по чуть-чуть, тонкою цівкою вливаємо туди весь цукровий сироп.
6. Заварний крем додаємо в збиті вершки, сюди ж додаємо клюквенно-горілчану суміш. Все це справа занурюємо в контейнер для заморозки і відправляємо в морозильну камеру на 3-4 годину. Готово!
- Яйце - 4 штуки
- Цукрова пудра - 175 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Солодке вино- 300 мілілітрів
- Горілка - 125 мілілітрів
- Журавлина - 100 грам
- Жирні вершки - 300 мілілітрів
2. В іншу маленьку каструльку додаємо журавлину і горілку, варимо близько 4 хвилин, після чого знімаємо з вогню і охолоджуємо.
3. В іншій мисці збиваємо вершки і 50 грамів цукрової пудри. Відставляємо.
4. Частину, що залишилася цукрову пудру кладемо в каструлю, заливаємо 150 мл води, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин - поки сироп не загусне.
5. Збиваємо білки до піни і по чуть-чуть, тонкою цівкою вливаємо туди весь цукровий сироп.
6. Заварний крем додаємо в збиті вершки, сюди ж додаємо клюквенно-горілчану суміш. Все це справа занурюємо в контейнер для заморозки і відправляємо в морозильну камеру на 3-4 годину. Готово!