Рецепт Морквяний хліб на полб'яною борошні фото

Морквяний хліб на полб'яною борошні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Дріжджове тісто , Морква
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Чорний житній хліб здавна користувався пошаною і повагою, і не тільки тому, що його користь для людського організму більше, ніж білого. В такому хлібі багато вітамінів, клітковини і мінералів.

Опис приготування:

У моїй родині завжди говорили, що хліб - усьому голова. А як приготувати морквяний хліб на полб'яною борошні, мені розповідала бабуся. Я не мудра. Адже як приємно завжди є свіжоспечений власноруч хліб. Якщо вам сподобалася ідея прикраси верхівки буханки хліба, ви можете використовувати крім маку і манки, наприклад, кунжут, насіння, вівсяні пластівці або рубані горіхи. А також можете просто кулінарної пензлем змастити водою, вийде так само смачно.

  • Полб'яною борошно - 520 грам(200 г - радіатор, 320 г - для основного замісу)
  • Морква - 180 грам
  • Дріжджі свіжі - 6, 5 грами(0, 5 г - радіатор, 6 г - для основного замісу)
  • Мед - 2 чайних ложки
  • Сіль - 18 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вода - 400 мілілітрів(200 мл - радіатор, 200 мл - для стартера)
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 1
Заздалегідь приготуйте стартер і бігу в різному посуді, в першій змішайте борошно і теплу воду, а в другій - дріжджі, теплу воду з борошном. Накрийте плівкою і поставте в темне місце при кімнатній температурі на ніч.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 2
Змішайте стартер і бігу, додайте натерту на тертці моркву, вимішайте тісто.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 3
Додайте інші інгредієнти і замісити тісто.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 4
Тісто, що підійшло обомніте, розділи 4 однакові частини. Форму для випічки рясно змастіть маслом і присипте борошном.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 5
Кожну частину покається в прямокутний пласт шириною більше ширини форми, скачайте в рулет.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 6
Рулети умочіть верхньої стороною маком або манкою.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 7
Викладайте буханочкі в форму швом в низ. Знову накрийте плівкою і залиште в теплому місці на расстойку ще на 1 час.
морквяний хліб на полб'яною борошні - фото крок 8
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 220 ° С духовці близько 45 хвилин. Охолодити в сітці.

Схожі рецепти