Морквяний хліб на полб'яною борошні
(покроковий рецепт з фото)
Чорний житній хліб здавна користувався пошаною і повагою, і не тільки тому, що його користь для людського організму більше, ніж білого. В такому хлібі багато вітамінів, клітковини і мінералів.
У моїй родині завжди говорили, що хліб - усьому голова. А як приготувати морквяний хліб на полб'яною борошні, мені розповідала бабуся. Я не мудра. Адже як приємно завжди є свіжоспечений власноруч хліб. Якщо вам сподобалася ідея прикраси верхівки буханки хліба, ви можете використовувати крім маку і манки, наприклад, кунжут, насіння, вівсяні пластівці або рубані горіхи. А також можете просто кулінарної пензлем змастити водою, вийде так само смачно.
- Полб'яною борошно - 520 грам(200 г - радіатор, 320 г - для основного замісу)
- Морква - 180 грам
- Дріжджі свіжі - 6, 5 грами(0, 5 г - радіатор, 6 г - для основного замісу)
- Мед - 2 чайних ложки
- Сіль - 18 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 400 мілілітрів(200 мл - радіатор, 200 мл - для стартера)
Заздалегідь приготуйте стартер і бігу в різному посуді, в першій змішайте борошно і теплу воду, а в другій - дріжджі, теплу воду з борошном. Накрийте плівкою і поставте в темне місце при кімнатній температурі на ніч.
Змішайте стартер і бігу, додайте натерту на тертці моркву, вимішайте тісто.
Додайте інші інгредієнти і замісити тісто.
Тісто, що підійшло обомніте, розділи 4 однакові частини. Форму для випічки рясно змастіть маслом і присипте борошном.
Кожну частину покається в прямокутний пласт шириною більше ширини форми, скачайте в рулет.
Рулети умочіть верхньої стороною маком або манкою.
Викладайте буханочкі в форму швом в низ. Знову накрийте плівкою і залиште в теплому місці на расстойку ще на 1 час.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 220 ° С духовці близько 45 хвилин. Охолодити в сітці.